close

Al ruim 30 jaar een retailspecialist

KHV Architecten is een ware retailspecialist. Al sinds de jaren tachtig zijn we actief in de nieuwbouw en uitbreiding van supermarkten. Destijds deden we dat voor Schuitema, het moederbedrijf van C1000. Tegenwoordig doen we dat voor Jumbo, Lidl en Albert Heijn.

Vernieuwen

Foto van oude entreegevel en de situatie na de uitbreiding en renovatie van Jumbo Fikkert in Vriezenveen. Een winkel die netjes en fris oogt trekt meer publiek en draait een betere omzet.

Retailspecialist in de praktijk

Ontwerpvraagstukken die vaak in een belangrijke mate heel functioneel zijn. Dat gaat over een optimaal verkoopvloeroppervlak, een goede inpassing van bevoorrading, een optimalisatie van parkeren en het meenemen van de omgeving bij een uitbreiding of een nieuwbouw in een bestaande context. Stuk voor stuk onderwerpen waar we zeer vertrouwd mee zijn. Daarnaast speelt uiteraard ook de representativiteit van de winkel een rol. Een winkel die netjes en fris oogt trekt meer publiek en draait een betere omzet. Een mooi voorbeeld van zo’n project is Jumbo Fikkert in Vriezenveen.

Door onze uitgebreide kennis van het proces zijn wij vaak al bij de eerste verkenning van de haalbaarheid betrokken. Een ruimtelijke verkenning geeft vaak snel meer inzicht. Door een aantal varianten voor parkeren en bevoorrading te onderzoeken komt snel de beste optie boven drijven. Daarnaast is een goede schetsimpressie of visualisatie vaak essentieel in het meekrijgen van de beleidsmakers.

Impressie

Schetsimpressie van de uitbreiding van de Jumbo aan de Voorstraat in Lelystad. Met behulp van een goed impressie of visualisatie breng je een plan tot leven.

Een betrouwbare partner

Daarnaast zijn wij door onze bouwkundige kennis en ervaring een betrouwbare partner voor onze opdrachtgever. Voor een supermarkt geldt nog meer dan voor andere functies: tijd is geld. Een supermarkt die langer dan twee weken gesloten is loopt het risico zijn vaste klantenbestand te verliezen. Daarom is een bouwproject zo georganiseerd dat de tijd van daadwerkelijke sluiting tot een minimum beperkt blijft. De oplevering van de ruwbouw is in beton gegoten, net als de afbouw en de opening. Vertraging komt in ons woordenboek niet voor. Op die manier realiseren wij al ruim 30 jaar retailprojecten. Met succes.