close
Retail

Uitbreiding en vernieuwing supermarkt Apeldoorn

KHV architecten heeft voor Albert Heijn Bredewout een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding en vernieuwing van de supermarkt in Apeldoorn. Bij de bestaande winkel aan de Schapendoesweg was de routing van bezoekers, laden/lossen en parkeren niet optimaal. Met de vraag een uitbreiding te bedenken, ontstond de mogelijkheid om deze punten te optimaliseren. Door de entreepositie van de winkel te verplaatsen naar het parkeerplein aan de achterzijde is een zeer gebruiksvriendelijke en klantgerichte winkel gecreëerd. De bestaande, gesloten achtergevel is open gebroken en transparant gemaakt. Hierdoor ontstaat er directe interactie tussen de bezoeker en de winkel. Daarnaast is de verbinding met het parkeerterrein door het verplaatsen van de entree aanzienlijk verbeterd. De uitbreiding van het magazijn en de kantoren werd in dit ontwerp onderdeel van deze nieuwe beweging.

Een integrale oplossing

 

Door in het ontwerp te zoeken naar een integrale oplossing is het verschil tussen bestaand en nieuw geminimaliseerd en is er ogenschijnlijk een compleet nieuwe winkel gebouwd. De entree van de winkel ligt op de hoek, waarmee deze van meerdere kanten goed zichtbaar is. Door de hoek af te schuinen ontstaat er een overkapping net voor de entree. De lijn van het metselwerk van de entreegevel is doorgetrokken in de 2-laagse nieuwbouw. Door deze nieuwbouw te voorzien van een glasstrook en een stevige dakrand oogt het totaal slank en dynamisch. De winkelwagenstalling is op maat ontworpen.

Met de uitbreiding en vernieuwing van de Albert Heijn supermarkt aan de Schapendoesweg in Apeldoorn is een enorme verbeterslag gemaakt in de uitstraling.

Architect:
Gerben ter Horst

Opdrachtgever:
Albert Heijn Sprengenpark

Aannemer:
Klompenburg Bouw

Programma:
828 m² uitbreiding

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
KHV architecten

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project