close
Wonen projectmatig

15 luxe appartementen op inbreidingslocatie in Zwartsluis

KHV architecten heeft een ontwerp gemaakt voor 15 luxe appartementen op een inbreidingslocatie pal aan het water in Zwartsluis. Het complex is gerealiseerd op het voormalige Besto fabrieksterrein. Deze locatie ligt tussen de Zomerdijk en het Meppelerdiep en is een gewilde centrumlocatie in Zwartsluis. De appartementen hebben stuk voor stuk prachtig uitzicht op het water. Ze zijn gerealiseerd als palazzo’s aan het water. Hiermee wordt invulling gegeven aan de stedenbouwkundige ambitie.

“Het woord palazzo is afgeleid van het Italiaanse woord voor paleis. Het wordt daar gebruikt voor representatieve gebouwen van enige schaal met een hoogwaardige architectuur.”

Ontwerpschetsen gevel aan het water en de straatgevel
Artist impression vanaf het water

Sublieme woonbeleving aan het water

 

Het complex telt 15 appartementen verdeeld over vier woonlagen. De luxe appartementen zijn allemaal voorzien van een ruim (dak)terras aan het water. Dit maakt de woonbeleving subliem. De steiger die bij het appartementengebouw hoort biedt de mogelijkheid om je eigen boot voor de deur aan te leggen.

“De luxe appartementen zijn allemaal voorzien van een ruim terras aan het water. Dit maakt de woonbeleving subliem.”

Met zorg ingepast

 

Een tweelaags bakstenen gebouw vormt de basis van het gebouw. Dit volume vindt aansluiting bij naastgelegen bebouwing. Door de lichte curve in de straatgevel sluit het gebouw naadloos aan in het straatbeeld. De derde en vierde verdieping liggen terug. Deze lagen zijn anders gematerialiseerd met eikenhout, plaatmateriaal en koper. Op die manier worden de schaal en de hoogte van het volume gebroken. Hierdoor voegt het zich op een prettige wijze in de omgeving. Parkeren is in een parkeergarage op de begane grond onder het gebouw gesitueerd.

Deze 15 luxe appartementen op een inbreidingslocatie zijn een mooi voorbeeld van een zorgvuldige ruimtelijke inpassing in een bestaande context.

 

Artist impression van de straatgevel
Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project