close
Retail

Uitbreiding en revitalisatie Jumbo supermarkt Vriezenveen

KHV architecten heeft voor Jumbo Vastgoed een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding en revitalisatie van de Jumbo supermarkt in Vriezenveen.

Bij de bestaande supermarkt was door verschillende uitbouwen in loop der jaren de leesbaarheid en herkenbaarheid van de winkel verslechterd. Verder oogde het pand rommelig en gedateerd. De voorgevel van de winkel ligt aan het parkeerterrein. Door de winkel hier uit te breiden met de benodigde extra oppervlakte ontstond de kans om de winkel een nieuw en eigentijds gezicht te geven.

 

“Door de extra hoogte en de transparantie in de entreegevel is de binnenkomst bijzonder prettig.”

Robuust en sfeervol

 

Met het ontwerp is aangesloten op de typologie van de bestaande bebouwing. Dit heeft geresulteerd in een vernieuwende kapvorm, die aansluit op de vele kapvormen in de directe omgeving. Door de kap asymmetrisch te maken is een accent gelegd op de positie van de entree. De kap wordt gevormd door een houten spantconstructie. Dit geeft de entree robuustheid en sfeer. Door de extra hoogte en de transparantie in de entreegevel is de binnenkomst bijzonder prettig. In de vorm en kleur van het metselwerk is aansluiting gezocht op het bestaande pand. Op die manier ontstaat er samenhang, ondanks de verschillen tussen oud en nieuw.

Samengevat draagt deze uitbreiding en revitalisatie van de Jumbo supermarkt in Vriezenveen enorm bij aan de aantrekkingskracht van de winkel en helpt de ondernemer te floreren.

Programma:
Uitbreiding van 330 m²

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
KHV architecten

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project