close
Wonen projectmatig

Luxe appartementen Stroomrug Onderdijks Kampen

Voor Planoform ontwierpen wij 16 luxe appartementen aan de IJssel. Deze markante appartementengebouwen vormen de poorten van Kampen aan de rand van de wijk Het Onderdijks. De appartementen zijn verdeeld over vier gebouwen gelegen op een prachtige plek aan de dijk. Het ontwerp is gebaseerd op de historische poorten en stadswallen om het oude centrum van Kampen.

“Het ontwerp is gebaseerd op de historische poorten en stadswallen om het oude centrum van Kampen.”

Beeld van de Koornmarktspoort, de oudste stadspoort van Kampen, daterend uit de 14e eeuw, en het oude Bregittenklooster van Kampen

Ruim bemeten

 

De  appartementen zijn met een netto vloeroppervlak van 180 m² ruim bemeten. Met hun glazen puien van 15 meter is het uitzicht op de IJssel en de uiterwaarden geweldig. De ligging op het noordoosten maakt dat men ’s ochtends aan de voorzijde een prachtig uitzicht heeft op de zonopgang boven de rivier en de uiterwaarden. Aan de achterzijde van de appartementen is een royaal inpandig balkon gemaakt. Doordat dit op het zuidwesten georiënteerd is, kan men hier ’s middags en ’s avonds van de zon genieten. Doordat het balkon inpandig is heb je hier ook privacy. Unieke is verder dat je vanuit de lift direct in je eigen hal staat.

“Deze markante appartementen-gebouwen vormen de poorten van Kampen aan de rand van de wijk Het Onderdijks.”

Een krachtige vorm

 

De zijgevels van deze luxe appartementen aan de IJssel in Kampen zijn geïnspireerd op de gevel van het oude Bregittenklooster in Kampen. Hierdoor ademen deze gevels de historie van de stad. De baksteen en het pannendak die samen de schil vormen hebben één kleur. Hierdoor wordt de vorm krachtiger. Doordat de binnenkant helemaal in wit is uitgevoerd, wordt dit nog eens versterkt.

“De uitvoering van zowel baksteen als pannendak in één kleur geeft de gebouwen een krachtige vorm.”

Het parkeren is achter stadswallen en onder het gebouw op maaiveldniveau uit het zicht opgelost. In de zone zijn ook de bergingen te vinden.

Architect:
Henk de Velde

Opdrachtgever:
Volker Wessels Vastgoed (destijds Planoform)

Aannemer:
Bouwbedrijf Felix B.V.

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project