close
Wonen projectmatig

20 appartementen op voormalige schoollocatie in Kampen

KHV Architecten heeft in opdracht van Bemog Projektontwikkeling een ontwerp gemaakt voor een appartementengebouw in de Flevowijk in Kampen. Het betreft een inbreidingopgave op een voormalige basisschoollocatie, die al geruime tijd leeg stond. Het gebouw is op de zijkant van perceel gesitueerd waardoor de kopgevel tegenover de Leemansstraat komt te liggen en de afstand ten opzichte van de woningen aan de overkant van de Beyerinckstraat voldoende blijft. Het complex herbergt 20 appartementen die deels gericht zijn op het park aan de Lelystraat en deels op het naastgelegen sportveld. De buitenruimtes van de wooneenheden zijn ook allen gericht op de zon- en parkzijde. De bovenste appartementen zijn breder, liggen terug en hebben een ruim dakterras.

“De buitenruimtes van de wooneenheden zijn allen gericht op de zon- en parkzijde.”

Vlakken in het siermetselwerk versterken de plasticiteit van de gevel

Zorgvuldig ingepast

 

De grootte van de appartementen varieert tussen de 73 en 104 m². De bergingen zijn zorgvuldig geïntegreerd in het gebouw en herkenbaar door houten gevels. Er is een beige-geel genuanceerde gevelsteen toegepast die aansluiting vindt bij de omgeving en de eigentijdse vorm een warme uitstraling geeft.  Bij de noordgevel is gewerkt met vlakken in siermetselwerk om de plasticiteit van de gevel te versterken en tegelijkertijd de privacy naar het naastgelegen appartementengebouw te waarborgen. Op die manier is dit appartementengebouw zorgvuldig ingepast in zijn omgeving.
Parkeren is gerealiseerd op het maaiveld achter de gebouwen. Aan deze zijde is ook de galerij gesitueerd waarmee de woningen ontsloten worden. Het betonnen raster van galerij en kolommen, met stripmetalen hekwerk resulteert in een stoere, eigentijdse uitstraling.

Programma:
20 appartementen

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
Ronald Auee

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project