close
Bedrijfsgebouwen Werken

Bedrijfspand op zichtlocatie in Emmeloord

KHV Architecten heeft voor Dictator Productie BV een ontwerp gemaakt voor een nieuw bedrijfspand op een zichtlocatie in Emmeloord. Door de groei van het bedrijf ontstond de vraag naar een nieuw bedrijfspand. Het bestaande gebouw was technisch aan het einde van zijn levensduur en de locatie bood geen ruimte voor verdere groei. Er werd gekozen voor een kavel op het nieuwe bedrijventerrein ‘De Munt’; een zichtlocatie aan een van de toegangswegen van Emmeloord. Dictator Productie BV is een productiebedrijf gespecialiseerd in deursluittechniek. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Spanje en levert wereldwijd.

Optimalisatie in een nieuw bedrijfspand

 

In het ontwerpproces is het vaststellen van het nieuwe Programma van Eisen erg belangrijk. Efficiëntie en werkprocessen blijven zich doorontwikkelen en bij nieuwbouw is er de kans om dit optimaal vorm te geven. Aan de hand van verschillende workshops is een plattegrond ontworpen waarin de logistiek, productie en assemblage optimaal op elkaar aansluiten. In het metselwerkvolume zijn de representatieve functies gevestigd; de entree met grote vide, de showroom, het kantoor en de kantine. In de hal hierachter liggen de productie-, montage- en opslagruimtes.

“Aan de hand van verschillende workshops is een plattegrond ontworpen waarin de logistiek, productie en assemblage optimaal op elkaar aansluiten.”

De eerste indruk op een zichtlocatie

 

Een bedrijfspand is tegelijkertijd het visitekaartje van het bedrijf en de eerste indruk voor de klant. Een belangrijke vraag is daarbij; wat wil de onderneming uitstralen? De brede penanten in combinatie met diepe negge’s zorgen voor een stabiele en degelijke indruk. Het entreevolume en het slank gedetailleerde overstek geven het gebouw een moderne en high-tech uitstraling, passend bij het productiebedrijf. Ten slotte is er gekozen voor een kwalitatief goede, rode steen. Met deze warme kleur vormt het gebouw een opvallend geheel op het uitgestrekte, verharde industrieterrein.

“De brede penanten in combinatie met diepe negge’s zorgen voor een stabiele en degelijke indruk.”

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project