close
Bedrijfsgebouwen Werken

Nieuwbouw bedrijfspand Hetebrij Bouw en Prefab Wolvega

KHV architecten heeft een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van het bedrijfspand van Hetebrij Bouw en Prefab in Wolvega

Hetebrij heeft sinds de oprichting in 2008 een stormachtige groei doorgemaakt. Zowel het bouwbedrijf als de prefab-afdeling hebben hun naam gevestigd in de branche. Een bijzonder gegeven gezien de crisis waar de bouw in die tijd doorheen is gegaan.

Het bedrijfspand bestaat uit 975 m² kantoor en 3450 m² productiehal. Hout en metselwerk zijn twee materialen die een belangrijke rol spelen in het bedrijf.

“Met de nieuwbouw van dit bedrijfspand kan Hetebrij Bouw en Prefab in Wolvega weer volop verder groeien.”

Het DNA verbeeld

 

Met metselwerk verbeelden we de bouwactiviteit van het aannemersbedrijf. De houten gebinten verwijzen naar de prefabafdeling en de houtskeletbouw. Daarnaast zijn de houten staanders ook een verbeelding van de benadering en DNA van Hetebrij. Transparant en authentiek. What you see is what you get.

“De houten staanders zijn een verbeelding van het DNA van Hetebrij. Transparant en authentiek. What you see is what you get.”

Een stoere uitstraling

 

De robuuste, stalen dakrand geeft het geheel een stoere uitstraling. Dit past bij het karakter van Hetebrij als groeibedrijf. De productiehal is door middel van stroken gesegmenteerd. Hierdoor wordt de lengte van het volume gebroken. Op die manier voegt het gebouw zich met zijn schaal beter in het straatbeeld.

“De robuuste, stalen dakrand geeft het geheel een stoere uitstraling.”

Met de nieuwbouw van dit bedrijfspand kan Hetebrij Bouw en Prefab in Wolvega weer volop verder groeien.

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699 999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project