close
Interieur Zorg

Interieurontwerp vrouwencentrum

KHV Architecten heeft voor het Vrouwencentrum Harderwijk een interieurontwerp gemaakt voor de nieuwe locatie. De nieuwe locatie is tegenover het St. Jansdal ziekenhuis en geboortezorghuis gelegen. Het Vrouwencentrum is een unieke plek waar de vrouw kan worden ondersteund in alle vormen van zorg die nodig zijn; van menstruatie tot de overgang en alles ertussenin. Belangrijk was dat de omgeving warm en huiselijk zou worden. In plaats van een klinische setting juist een plek waar je zonder drempel met je klacht terecht kunt.

 

“Belangrijk was dat de omgeving warm en huiselijk zou worden. Passend bij het Vrouwencentrum zijn de zachte, ronde vormen. Deze komen bijvoorbeeld terug in het meubilair.”

Laagdrempelig en warm welkom

 

Wanneer je binnenkomt zorgt een semi-transparante bestickering voor de nodige privacy. In het interieur is er gekozen voor een basis van warme kleuren in verschillende materialen en texturen. De entreebalie is bekleed met hout en een fris, licht marmeren blad. Een goudkleurige plint is toegevoegd als accent. De houtlook vloer met speelse geometrische vormen begeleidt de bezoeker vanaf de entree en wachtruimte naar de verschillende behandelruimtes. In de behandelruimtes is daarentegen gekozen voor een formele en rustige vloer welke in mooi contrast staat met de warme kleuren. Ook hier komen de accenten in hout, marmer en goud weer terug, wat zorgt voor een mooi geheel.

Ronde en zachte vormen

 

Passend bij het Vrouwencentrum zijn de zachte, ronde vormen. Deze komen bijvoorbeeld terug in het meubilair; de afgeronde balie en de halfronde tafels. Er zijn zachte roze tinten gekozen voor op de wanden in verf of textuurbehang. Daarnaast zijn de overgangen van de behandelruimtes richting de gang transparant, dit is uiteraard niet altijd wenselijk. Door gebruik te maken van gordijnen in een lichte, soepele stof kan privacy geregeld worden en is duidelijk of er wel of niet gestoord kan worden. Ten slotte zijn er vanuit een duurzaam en economisch oogpunt ook meubels hergebruikt en ingepast in het geheel.

Interieurontwerp:
Martine Vondermassen-Geurtzen

Opdrachtgever:
Vrouwencentrum Harderwijk

Projectmanager:
Jafeth Oosterloo. FFM project

Programma:
200 m² BVO

Status:
Opgeleverd

 

Martine Vondermassen-Geurtzen Martine Vondermassen-Geurtzen (0527) 699999 martine.vondermassen@khva.nl Stel je vraag
Deel project