close
Zorg

Kleinschalig woon-zorgcomplex in Neede

KHV architecten heeft voor Pro Wonen een ontwerp gemaakt voor een kleinschalig woon-zorgcomplex in Neede. De zorgwoningen zijn ontworpen voor mensen met somatische klachten en dementie. Het gebouw is kleinschalig van opzet en voegt zich hierdoor gemakkelijk in de wijk. Het complex bestaat uit drie woongroepen van zes eenheden geclusterd, verdeeld over twee gebouwen. Op de straathoek bestaat het gebouw uit twee bouwlagen waarbij de gevelafwerking op de eerste verdieping uit houten panelen bestaat. Boven de woningen zijn de daken opgetild voor lichtinval en de herkenbaarheid. Ook aan het gebouw zijn voorzieningen opgenomen voor gevelbeplanting.

“De ranke, transparante tuingevel is opgetrokken in houten kozijnen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk transparant beeld dat mooi aansluit op de sfeervolle binnentuin.”

Een kleinschalig woon-zorgcomplex rondom een binnentuin

 

De woongroepen zijn verbonden door een transparante verkeersruimte. Elke groep heeft daarbij een eigen ontmoetingsruimte. Deze ontmoetingsruimten en de centrale ruimten, waar bewoners vrij rond kunnen lopen, zijn met de open gevels op de binnentuin gericht. De ranke, transparante tuingevel is opgetrokken in houten kozijnen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk transparant beeld dat mooi aansluit op de sfeervolle binnentuin.

Deze binnentuin bestaat uit een ovale vorm met terras en pergola waarbij klimplanten de ruimte krijgen. Door de beschutte opzet van het complex ontstaat hier een veilige plek waar bewoners van de buitenlucht kunnen genieten en met bezoekende familieleden in de zon kunnen zitten.

Programma:
18 zorgappartementen

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
KHV architecten

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project