close
Zorg

Kinderrevalidatiecentrum Vogellanden Zwolle

 

KHV Architecten heeft voor Revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle tussen de Marsweg en de Hyacintstraat een kinderafdeling gerealiseerd. Door een zorgvuldig ingericht verblijfsgebied met oude bomen en veel groen kwam de koppeling met het tegenover gelegen hoofdgebouw tot stand.
Het gebouw heeft een rechthoekige vorm waarbij in de gevels patio’s als groene binnentuinen zijn aangebracht. Dit komt de beleving in de aangrenzende ruimten ten goede en brengt de omliggende natuur naar binnen. De locatie beschikt over een overdekte entree met breng- en haalvoorziening voor busjes. Op een beschutte, ruime binnenplaats zijn speelvoorzieningen voor kinderen aangebracht, waaronder een fietsbaantje.

Een heldere routing

 

In het gebouw zijn, verdeeld over twee bouwlagen, diverse functies ondergebracht. Je komt binnen in een grote centrale hal met een heldere receptie en een kantoor voor de back office. Van hieruit kun je doorlopen naar verschillende zones met respectievelijk groepsruimten, ruimten voor specialisten, een kleine sportzaal en diversen algemene ruimten. Ondanks de schaal is de routing helder en het gebouw goed leesbaar. De wanden van de verhoogde entreehal zijn bekleed met hout, op enkele plaatsen met tussenruimte voor het doorzicht. De hal heeft een prominente trap die mee ontworpen is.

“Het gebouw heeft een rechthoekige vorm waarbij in de gevels patio’s groene binnentuinen zijn aangebracht.”

Architect:
Henk de Velde

Opdrachtgever:
Vogellanden Centrum voor Revalidatie
en Bijzondere Tandheelkunde

Aannemer:
Van Norel Bouwgroep

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project