close
Wonen projectmatig

Woningbouwontwikkeling met divers programma op inbreidingslocatie in Hardenberg

KHV Architecten heeft voor Evertsen Bouw een ontwerp gemaakt voor een woningbouwontwikkeling met een divers programma op een inbreidingslocatie in Hardenberg. Op een prominente locatie in het centrum van Hardenberg staat de voormalige ING bank. Dit pand is door Evertsen Bouw verworven. Het gebouw is verouderd en niet meer in gebruik. KHV Architecten is gevraagd om een nieuwe invulling te geven aan de plek met woningen.

“Bijzonder is de verscheidenheid in de woningtypes; van studio tot driekamerappartement en van maisonnette tot unieke appartementen met ronding.”

Knipoog naar het gemeentehuis

 

Over de Prins Bernhardbrug, aan de overzijde van de Vecht, ligt het centrum van Hardenberg. De projectlocatie is gelegen op de kruising, diagonaal tegenover het gemeentehuis. Deze plek biedt een unieke kans voor inbreiding met woningen, in dit geval in de vorm van appartementen. Met een inbreidingsopgave is het nog belangrijker om te kijken wat er al staat in de omgeving. Daarom is er een gevelgeleding aangebracht in het ontwerp, om aan te sluiten op de bestaande bebouwing met een kleinere schaal. De vorm en het materiaalgebruik is traditioneel; dwarskappen en overwegend lichte tinten metselwerk met accenten. De witte kaders zorgen voor een speels en afwisselend beeld. Een uitzondering en onderbreking in het volume is het ronde accent, als knipoog naar de vorm van het gemeentehuis. Een passende verbijzondering op deze belangrijke kruising.

Divers programma voor brede doelgroep

 

De plek biedt ruimte aan achttien appartementen. Door het L-vormige volume ontstaat er een binnenterrein aan de achterzijde. Dit binnenterrein biedt ruimte aan parkeren en krijgt verder een groene invulling. Vanaf deze zijde zijn ook de appartementen te bereiken via een trappenhuis met lift en een galerij. Bijzonder is de verscheidenheid in de woningtypes; van studio tot driekamerappartement, een maisonnette of juist de unieke appartementen met ronding. Door deze verscheidenheid wordt een brede doelgroep aangesproken.

Programma:
18 appartementen

Status:
In ontwikkeling

Visualisatie:
KHV Architecten

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project