close
Wonen projectmatig

Ontwikkeling 6 tweekappers als villa’s in het groen

Op verzoek van de gemeente Zwolle heeft KHV architecten zes twee-onder-één-kap woningen gerealiseerd als villa’s in het groen in overgangsgebied in de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen.

De woningen zijn afgeleid van een project van 18 tweekappers en 3 vrijstaande woningen aan de Bastionstraat in dezelfde Zwolse wijk. De tweekappers in de groene zoom zijn eveneens uitgevoerd in genuanceerde baksteen in aardetinten. Uniek aan de indeling van deze woningen is dat de grote L-vormige woonkamer deels langs de woning loopt. De garage/berging is daarentegen in de woning opgenomen.

“De markante carports zijn slank ontworpen en het zichtbare dak is van kruislaaghout.”

Variatie in het straatbeeld

 

Verspringende gootlijnen, de asymmetrische kapvorm en verticale uitbouwen zorgen voor variatie in het gevelbeeld. Voor de entree en berging is een ruime carport gesitueerd. Deze markante carports zijn slank ontworpen en het zichtbare dak is van kruislaaghout. De brede liggende ramen zorgen voor veel zicht naar buiten. De woningen zijn met de nodige tussenruimte achter elkaar gesitueerd in een groene zoom die dwars door Stadshagen loopt. De unieke ligging maakt dat de ontwikkeling van deze tweekappers aandoet als villa’s in het groen.

“Verspringende gootlijnen, de asymmetrische kapvorm en verticale uitbouwen zorgen voor variatie in het straatbeeld.”

Architect:
Henk de Velde

Opdrachtgever:
BPD

Aannemer:
Bouwcombinatie Stadshagen

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project