close
Wonen projectmatig

Ontwikkeling 18 tweekapper en 3 vrijstaande woningen in Zwolle

KHV architecten heeft voor BPD een ontwerp gemaakt voor de ontwikkeling van 18 tweekappers en 3 vrijstaande woningen in Stadshagen Zwolle. De woningen zijn uitgevoerd in genuanceerde baksteen in aardetinten. Uniek aan de indeling van de woningen is dat de grote L-vormige woonkamer deels langs de woning loopt. De garage/berging is daarentegen in de woning opgenomen. Voor de entree en berging is een ruime carport gesitueerd.

 

“Verspringende gootlijnen, de asymmetrische kapvorm en verticale uitbouwen zorgen voor variatie in het straatbeeld.”

Variatie in het straatbeeld

Verspringende gootlijnen, de asymmetrische kapvorm en verticale uitbouwen zorgen voor variatie in het straatbeeld. Voor de eenheid zijn bij de blokeinden en om de bergingen in de achtertuin tuinmuren aangebracht.

De markante carports zijn slank ontworpen en het zichtbare dak is van kruislaaghout. Een aantal bewoners heeft ervoor gekozen om een slaapkamer op de keuken te situeren. Hier is verspringend metselwerk toegepast om de opbouw te verbijzonderen. De brede liggende ramen zorgen voor veel zicht naar buiten. Waar deze ramen grenzen aan de openbare weg, zijn ze kleiner vormgegeven. Hierdoor blijft de privacy binnen gewaarborgd.

 

Op verzoek van de gemeente Zwolle zijn aan de Rhemenshuizenstraat nog 6 dezelfde twee-onder-één-kap woningen gerealiseerd. Deze tweekappers zijn als villa’s gesitueerd in een groen overgangsgebied verderop in Stadshagen.

 

“De markante carports zijn slank ontworpen en het zichtbare dak is van kruislaaghout.”

Architect:
Henk de Velde

Opdrachtgever:
BPD

Aannemer:
Bouwcombinatie Stadshagen

 

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project