close
Wonen projectmatig

Ontwikkeling 34 vrijstaande woningen en tweekappers in Zwolle

KHV architecten heeft voor OCS een ontwerp gemaakt voor de ontwikkeling van 34 vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen. De ontwikkeling maakt onderdeel uit van plandeel ‘het Carré’ in Stadhagen Zwolle. Vrijstaande woningen en twee-onder-één-kap woningen wisselen elkaar af in dit plan.
De dorpse verkaveling geeft een meanderende kavelstructuur. Wonen gebeurt deels aan de brink of is gelegen aan een hof. Dit geeft het plan geborgenheid. Er wordt veelal direct aan de straat gewoond met een stoepzone in plaats van voortuinen. Deze structuur doet denken aan een dorp als Elburg waar je voor de woningen op straat een bankje of bloembakken aantreft.

 

“De structuur doet denken aan een dorp als Elburg waar je voor de woningen op straat een bankje of bloembakken aantreft.”

Een mooie plasticiteit

 

Er is gewerkt met vier soorten baksteen en met grote rechthoekige accentvlakken in een bijzonder verband. Vaak zijn deze overhoeks toegepast. Dit geeft gevels een mooie plasticiteit. De tweekappers zijn door hun asymmetrische opzet ontworpen als villa’s. De vrijstaande woningen hebben met drie lagen met flauwe kap meer hoogte. Hierdoor vormen ze ankerpunten op het uiteinde van het plan en aan het water.

De bijgebouwen zijn veelal in hout uitgevoerd en een aantal dubbele garages hebben een kap en venster in de kop. Dit geeft binnen prettig daglicht. Daarnaast tonen de volumes zich hierdoor volwaardig in het straatbeeld.

Architect:
Henk de Velde

Opdrachtgever:
Ontwikkelingscombinatie Stadshagen (OCS)

Aannemer:
Bouwcombinatie Stadshagen

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project