close
Wonen projectmatig

8 sociale rijwoningen in het hart van Luttelgeest

KHV architecten heeft voor Woningcorporatie Mercatus een ontwerp gemaakt voor 8 sociale rijwoningen in het centrum van Luttelgeest. De rijtjeswoningen aan de Lange Brink te Luttelgeest hebben een vorm en detaillering die karakteristiek is voor de vroege woningbouw in de Polder. De invloed van de Delftse School is duidelijk herkenbaar. De bestaande twee bouwblokken worden vervangen door nieuwbouw waarbij de eenheid in het straatbeeld behouden blijft. Voor het ontwerp van de rijwoningen aan de Lange Brink hebben we heel bewust aansluiting gezocht op die karakteristieken. We putten uit deze bestaande kwaliteit en vertalen die naar de huidige tijd.

 

“We putten uit bestaande karakteristieken en vertalen die naar de huidige tijd.”

Sociale rijwoningen sfeervol en verrijkend

 

Sterke kenmerken zijn de daken in combinatie met de kaders rondom de kozijnen en de kopgevels met schoorsteen. Deze kenmerkende details geven de woningen een sfeervolle uitstraling.

Bij de nieuwe ontwikkeling pakken we de bestaande gootlijn op en kiezen we voor een vergelijkbare beeldtaal door te werken met gemetselde accenten en schoorstenen. De witte kaders rondom de kozijnen en de accentvlakken naast de voordeur en het verspringen van het badkamerkozijn zorgen voor  een levendig en rijk gevelbeeld. Tegelijkertijd dragen ze bij aan de differentiatie in het woningaanbod. Door op subtiele wijze te werken met verschillende accenten, wordt de gevel nog rijker in zijn uitstraling. In kleur en materialen stemmen we af op de bestaande bebouwing in een roodbruine steen en een roodoranje dakpan.
Kortom, met het voorliggende ontwerp realiseren wij 8 sociale rijwoningen in het centrum van Luttelgeest die zich op een eigentijdse wijze naadloos voegen in het bestaande straatbeeld en een verrijking zullen vormen voor het dorp.

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project