close
Wonen projectmatig

22 sociale huurwoningen in Bant

Voor de woningencorporatie Mercatus heeft KHV Architecten een ontwerp gemaakt voor 22 sociale huurwoningen in Bant. Het gaat om vervangende nieuwbouw.

Het plan is gerealiseerd aan de Zuidakker. De straat ligt aan de rand van het polderdorp, achter de kenmerkende Bantsiliek. Door de ligging aan de doorgaande weg gaat het om een belangrijke zichtlocatie. De verkaveling is breed en de woningen hebben diepe tuinen. Dit zie je in meer polderdorpen terug. De stedenbouwkundige opzet bij de inrichting van de polder was royaal, ook voor sociale woningbouw.

“Door de ligging aan de doorgaande weg gaat het om een belangrijke zichtlocatie.”

Een ruim bemeten groenzone scheidt de projectlocatie van de doorgaande weg richting Lemmer
Met metselwerkaccenten en omlijstingen van kozijnen wordt een gevarieerd gevelbeeld gecreëerd

Een gevarieerd programma

 

Het programma bestaat uit gestapelde seniorenwoningen, rijwoningen in twee typen en jongerenappartementen. Met het ontwerp is een hedendaagse interpretatie van de Delftse School architectuur gemaakt. Het gevelbeeld is gevarieerd. De basis wordt gevormd door een sobere baksteenarchitectuur met een oranje pan en eenvoudige zinken dakgoten. Her en der wordt een afwijkend metselwerkverband en -kleur toegepast en een omlijsting rond een kozijn om hiërarchie aan te brengen in de gevel. De architectuur van het plan sluit op deze manier goed aan bij het DNA van de Noordoostpolder.

“Met het ontwerp is een hedendaagse interpretatie van de Delftse School architectuur gemaakt.”

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project