close
Wonen projectmatig

Wonen in een hof in Stadshagen Zwolle

KHV architecten heeft voor Bouwbedrijf Moes een ontwerp gemaakt voor 23 woningen in een hof aan de Fruitweidestraat in de wijk Stadshagen in Zwolle.

Het programma bestaat uit achttien tweekappers, een rij van drie en twee vrijstaande woning. Erkers, groene hagen, genuanceerde baksteen, wit hout en rode dakpannen bepalen de sfeer. De rijke detaillering met metselwerkaccenten, luifels, geïntegreerde bloembakken en ruime overstekken voegen karakter toe.

Een hof met een eigen karakter 

 

De tweekappers zijn asymmetrisch van opzet. De ene zijde heeft een schildkap, de andere is uitgevoerd als een dwarskap met een wolfseinde. Hier is de voordeur in de voorgevel onder een ruime overstek geplaatst. De voordeur van de andere woning zit in de zijgevel onder een luifel. Door deze opzet oogt de hof als een kleine villawijk uit de jaren 30.

De groene binnenruimte van de hof met gras en fruitbomen is er een plezierig creëert een woonmilieu met een eigen karakter. Deze unieke kwaliteiten maken deze 23 woningen in een hof in Stadshagen een bijzonder project.

Architect:
Henk de Velde

Opdrachtgever:
Bouwbedrijf Moes

Aannemer:
Bouwbedrijf Moes

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project