close
Wonen projectmatig

18 Halfvrijstaande woningen op voormalig fabrieksterrein Hattem

KHV Architecten heeft voor Consmema BV een ontwerp gemaakt voor 18 halfvrijstaande woningen op een voormalig fabrieksterrein. Nadat Consmema BV verhuisde naar een nieuwe locatie, kwam deze locatie op industrieterrein ’t Veen vrij. Een unieke locatie voor woningbouw; tussen het centrum, de IJssel en de Veluwe in. De halfvrijstaande woningen zijn ontworpen als negen villa’s waarin steeds twee woningen zijn gerealiseerd. Naast de half vrijstaande woningen, komen er in het plan twee vrije kavels voor vrijstaande woningen. De parkachtige omgeving met veel oude bomen geven de locatie en de woningen extra allure.

Veluwse landhuizen

 

Voor het ontwerp hebben we ons laten inspireren door de karakteristieke Veluwse landhuizen. Door de asymmetrie in het ontwerp lijkt het in eerste instantie te gaan om een grote villa. In werkelijkheid is het een twee-onder-één-kap woning. Kenmerkend voor de woningen zijn het hoogteaccent boven de entree en de verspringende gootlijnen aan weerszijden hiervan. De brede woonkamerramen en het eigenwijze, uitgebouwde hoekraam in de badkamer zijn beeldbepalend. De villa’s worden uitgevoerd in een warme, lichtoranje-bruine baksteen. Het siermetselwerk tussen de kozijnen en langs de dakranden maakt de gevel nog rijker.

“Het siermetselwerk tussen de kozijnen en langs de dakranden maakt de gevel nog rijker. Een unieke locatie voor woningbouw; tussen het centrum, de IJssel en de Veluwe in.”

Gevarieerd straatbeeld

 

De villa’s worden ten opzichte van elkaar gespiegeld uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een gevarieerd straatbeeld. De wit gekeimde woningen, die verspreid door het plan zitten, dragen hier ook aan bij. Door de gekromde wegen liggen de woningen niet in één lijn waardoor er een informeel en dorps karakter ontstaat. De woningen zijn in twee breedtes ontworpen, hierdoor ontstaan er variatie in woonoppervlakte van 140m2 tot 170m2. Opvallend is de riante doorzonkamer met panoramaramen voor een optimale beleving van de bosrijke omgeving.

Status:
In verkoop

Visualisatie:
KHV Architecten

Programma:
18 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project