close
Wonen particulier

Rietgedekte villa in de Wellerwaard in Emmeloord

KHV architecten heeft voor een particuliere opdrachtgever een ontwerp gemaakt voor een rietgedekte villa in de Wellerwaard in Emmeloord. De opdrachtgever heeft een ruime kavel verworven in de nieuwe villawijk vlak buiten Emmeloord. Deze wijk maakt onderdeel uit van een recreatiegebied en is gelegen in nieuw ontwikkelde natuur. Hierdoor biedt de wijk een landelijke woonomgeving direct gelegen aan het water.

Ontwerp een mooie, kwalitatieve villa. Dat was de opgave. Een villa die past bij de uitgestrektheid van de Wellerwaard. Het moest een ruime woning  worden waarbij eigentijdsheid in uitstraling samengaat met warme materialen. Die materialen moeten passen bij de nieuwe natuur. Dit heeft geleid tot een verrassend compleet ontwerp. De materialen vertellen een verhaal over het landschap en de eigentijdsheid van de architectuur weerspiegelt de bewoners. Met hout, riet, staal en een unieke, stoere gevelsteen wordt een moderne uitstraling gecreëerd met veel detail.

Collage van nieuwe natuur- en recreatiegebied de Wellerwaard.

Een dynamisch geheel

 

Door de woning over dwars te zetten maken we optimaal gebruik van de grote kavel die aan de achterzijde aan het water ligt. De kap in riet met een afwijkende vorm geeft de woning karakter. De moderne elementen bij de entree en dakkapellen zorgen voor openheid richting de straat en versterken het eigentijdse beeld. De villa vormt een ensemble met de bijbouw. Dooreen overkapping aan de woning worden ze gekoppeld. De daklijn volgt de contouren van de bijbouw en verbindt de verschillende onderdelen. De carport, de berging, de veranda en de hoofdbouw worden samengesmeed tot een dynamisch geheel.

“Door het veelvuldig toepassen van glazen schuifpuien wordt een naadloze verbinding met de natuurrijke buitenruimte gecreëerd. Hier gaan het huiselijke leven en het buitenleven hand in hand.”

Een villa met naadloze verbinding met buiten

 

Aan de achterzijde opent de woning zich bijna volledig. Door het veelvuldig toepassen van glazen schuifpuien wordt een naadloze verbinding met de natuurrijke buitenruimte gecreëerd. Hier gaan het huiselijke leven en het buitenleven hand in hand. Een groot, minimalistisch gedetailleerd overhoeks kozijn in de woonkamer zorgt daarbij op elk moment van de dag voor een geweldig panorama. Kortom een bijzondere rietgedekte villa die de tegenstelling van robuustheid en lichtheid, ambachtelijkheid en moderniteit op een schitterende wijze in zich weet te verenigen.

“Met hout, riet, staal en een unieke, stoere gevelsteen wordt een moderne uitstraling gecreëerd met veel detail.”

Architect:
Gerben ter Horst

Opdrachtgever:
Particulier

Aannemer:
Evertsen Bouw

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project