close
Wonen particulier

Sfeervol landhuis op landgoed Wellerloo in Bant

KHV architecten heeft voor een particuliere opdrachtgever een ontwerp gemaakt voor een sfeervol landhuis op landgoed Wellerloo in Bant. Het landgoed maakt onderdeel uit van natuurgebied Wellerwaard, nabij Emmeloord. Met zijn rieten kap en ensemble van hoofdgebouw en bijgebouwen doet het  denken aan de buitenverblijven van de notabelen van vroeger. Maar dan wel met een eigentijds gezicht. In het open polderlandschap valt het landgoed meteen op. Maar zodra je via de oprijlaan naar het woonhuis rijdt wordt de sfeer steeds intiemer. Door de positionering van het hoofdgebouw en de bijgebouwen ontstaat een mooie binnenplaats. De rieten kap, de grote ramen en de zwarte kozijnen in de witte muren geven het landgoed een romantische uitstraling.

Een intiem landhuis

De combinatie van volume en intimiteit is tevens doorgevoerd in het interieur. Je betreedt de woning in een ruime hal die met zijn klinkervloer een landelijke sfeer ademt. De woonkamer heeft enorme glazen puien die een buitenleven gevoel oproepen. In de keuken zijn de ramen kleiner van vorm en daardoor ontstaat er een intiemere sfeer. De vertrekken zijn ruim maar in verhouding en door de schakeling van ruimtes met tussendeuren van staal en glas ontstaat een prettige ruimtebeleving.

 

“Door de positionering van het hoofdgebouw en de bijgebouwen ontstaat een mooie binnenplaats.”

Landhuis met inpandig zwembad

 

De begane grond biedt verder plek aan een ruim bemeten kantoor en een inpandig zwembad. Het terras is georiënteerd op het zuiden en sluit naadloos aan op de leefvertrekken waardoor de koppeling tussen binnen en buiten heel natuurlijk aanvoelt. Op de verdieping zijn drie ruim bemeten slaapkamers gerealiseerd en twee badkamers. De master bedroom is met eigen badkamer, inloopkast en ruim balkon op het zuiden van alle gemakken voorzien.

“De vertrekken zijn ruim maar in verhouding en door de schakeling van ruimtes met tussendeuren van staal en glas ontstaat een prettige ruimtebeleving.”

Architect:
Gerben ter Horst

Opdrachtgever:
particulier

Aannemer:
Hetebrij Bouw

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project