close
Wonen particulier

Moderne vrijstaande villa Dronten

KHV architecten heeft in het buitengebied van Dronten, in een voormalig fruitkwekersgebied, een moderne vrijstaande villa gerealiseerd. De woning bestaat uit twee bouwlagen. De living is gericht op het weidse polderlandschap.

De villa is uitgevoerd in wit stucwerk met natuursteen accenten. Hierdoor komt de verdieping los van de onderbouw. De markante schoorsteen doorbreekt het horizontale karakter van de woning. De dubbele carport wordt begrenst door een natuurstenen wand die los gehouden is van het dak. De voorgevel van de woning is doorgetrokken als patiomuur ter bescherming tegen de weersinvloeden in de vlakke polder én creëert zo een beschutte plek.

Moderne villa met prachtig panorama

 

De woonvertrekken zijn georiënteerd op het weidse uitzicht van de Flevopolder en bieden een prachtig panorama. Een deel van de woonkamer is voorzien van een vide om het zonlicht overdadiger en dieper in de woning te brengen. De ruime kavel maakt een riant entreeaccent mogelijk met een voorruimte waarin parkeren mooi is ingepast. Achter op de kavel is een bijpassend tuinhuis met veranda en buitenkeuken gerealiseerd.

De zorgvuldige details en de consequent doorgevoerde materiaalkeuzes maken deze moderne vrijstaande villa een uniek project.

Architect:
Henk de Velde

Opdrachtgever:
Particulier

Aannemer:
De Haas, Dronten

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project