close
Wonen particulier

Eigentijdse schuurwoning in villawijk Wellerwaard in Emmeloord

KHV architecten heeft voor een particuliere opdrachtgever een ontwerp gemaakt voor een eigentijdse schuurwoning in de fraaie villawijk Wellerwaard in het buitengebied van Emmeloord. In deze schuurwoning komt het robuuste karakter van een schuur samen met de fijne detaillering van een moderne villa. Door de houten gebinten, de houten aftimmering en de donkere baksteen behoudt de woning een zekere eenvoud. Een wens die de opdrachtgever ons meegaf. Door goed te doseren met open en gesloten gevelvlakken biedt de woning privacy richting de buren en passanten in de wijk, terwijl de grote glaspartijen op zowel begane grond als verdieping een geweldig panorama op water en natuur bieden. De bijbouw wordt met een carport verbonden met de woning. Door hier het doorzicht open te houden ontstaat bij het oprijden van de oprit een prachtig uitzicht op het achterliggende water.

Een unieke en eigenwijze vorm

 

Een opvallend detail is de veranda die ontstaat door de kap door te laten schieten. Dit is een heerlijke plek om van een mooie zonnige dag of een zwoele zomeravond te genieten. Verder zijn rondom de woning plekken gecreëerd waar je – afhankelijk van de tijd van de dag en de weersomstandigheden – prettig buiten kunt zitten.

Een markant detail is de houten dakkapel. Deze dakkapel sluit met zijn strakke lijnen en stoere vormgeving mooi aan bij de stijl van de woning. Achter de dakkapel liggen de natte ruimtes en een inloopkast. Hier is alleen behoefte aan daglicht en niet aan uitzicht. Door de houten latten deels door te laten lopen voor het raam, gaan deze meedoen in de vorm. Het resultaat is een unieke, eigenwijze vorm die bijdraagt aan het bijzondere karakter van de woning.

Kortom: hier staat een eigentijdse schuurwoning die met recht een poldervilla mag heten en die het robuuste en eigenwijze karakter van dit pioniersgebied op een fraaie wijze vangt.

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project