close
Bedrijfsgebouwen Werken

Nieuwbouw kantoor en showroom voor Hofleverancier

KHV Architecten heeft voor Leeuwbouw in Zwolle een ontwerp gemaakt voor een kantoor met een showroom. De opgave betrof een verbouw van de bestaande bedrijfshallen met de nieuwbouw van een kantoor en showroom. Leeuwbouw is, als totaalleverancier van materialen in de bouw en industrie, samen met vijf andere specialismen onderdeel van de O. de Leeuw Groep. Met de oprichting van de overkoepelende groep in 1811 heeft het bedrijf een sterke positie in de regio en mag O. de Leeuw Groep het predicaat Hofleverancier voeren.

Bouwen naast een operationele logistieke organisatie

 

Met de groei van het bedrijf werd de huidige omvang te klein en ontstond de behoefte om uit te breiden. Het huidige kantoor voldeed niet meer aan de wensen. De uitbreiding moest plaatsvinden op dezelfde locatie en daarnaast moest het bedrijf operationeel blijven tijdens de (ver)bouw. Daarom is ervoor gekozen om het kantoor een nieuw plek te geven. Het feit dat het bedrijf operationeel zou blijven op de locatie, heeft zowel in het ontwerp als tijdens de realisatie een belangrijke rol gespeeld.

Naast de nieuwbouw van het kantoor met een showroom, is er in de bestaande bedrijfshal onder andere een Kardex-kast ingepast. Een geautomatiseerd magazijn waar opslag tot op grote hoogte mogelijk is. Hiervoor was het noodzakelijk om de fundering plaatselijk te verzwaren en is er een nieuwe opbouw ontworpen.

Representatieve showroom en kantoor

 

De nieuwe entree wordt geaccentueerd door een metalen frame in een lichte kleur. De nieuwbouw bestaat uit drie lagen met op de begane grond de showroom. Op de lagen hierboven zijn de kantoren gelegen. De extra verdiepingshoogte in de showroom geeft een ruimtelijke en lichte beleving aan de representatieve functie. Door slim gebruik te maken van de bestaande hoge opening met overheaddeur, ontstaat er een open verbinding met het magazijn zonder dat hier gesloopt hoefde te worden.

 

“De extra verdiepingshoogte geeft een ruimtelijke en lichte beleving aan de showroom en onderstreept zo de representatieve functie.”

Open en gesloten

 

De nieuwbouw heeft door de lichte vliesgevel een uitnodigend karakter. Deze transparantie geeft een mooi contrast met de gesloten hallen in de blauwe bedrijfskleur. Om een aangenaam binnenklimaat te houden tijdens zonnige dagen, zijn er lamellen geplaatst die de middagzon ervan weerhouden om rechtstreeks de kantoren binnen te dringen. Tevens zorgen de lamellen voor een mooi lijnenspel en geven deze extra diepte aan de gevel.

 

“De transparantie van de vliesgevel geeft een mooi contrast met de gesloten hallen in de blauwe bedrijfskleur.”

Programma:
1200 m² kantoor en showroom

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
Jonathan van Dijk – Sterker in Beeld 

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project