close
Werken

Houten kantoor AVVN Utrecht

KHV architecten heeft voor de AVVN onder de rook van Utrecht een ontwerp gemaakt voor een nieuw kantoor in de vorm van een houten sculptuur. De projectlocatie is gelegen aan de rand van Leidsche Rijn. Hier hebben, op de plek van een voormalige kwekerij, kassen plaatsgemaakt voor een gebouw van de Algemene Vereniging van Volkstuinders Nederland (AVVN). Op de locatie is het ketelhuis en de gemetselde schoorsteen intact gebleven. Om het gebouw heen zijn bijbehorende tuinen aangelegd voor ontmoeting en buitenactiviteiten.

 

“Om het gebouw heen zijn bijbehorende tuinen aangelegd voor ontmoeting en buitenactiviteiten.”

Houten kantoor ontworpen als een sculptuur

 

Zowel de gevels als het dak zijn in één houtmateriaal uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een sculpturale beleving. De verticale houten delen zijn consequent doorgevoerd, waarbij de hemelwaterafvoeren niet zichtbaar zijn. De diagonale doorbreking in het dak laat daglicht binnen. Hier bevindt zich een terras.

Een grote gevelopening markeert duidelijk de entree. In het gebouw bevinden zich, verdeeld over twee bouwlagen, diverse functies. Na de entree komt de bezoeker binnen in een expositieruimte met vide waarbij het dak zichtbaar is. De zijgevel is door glas los gehouden van de vloer. Vanuit deze centrale ruimte zijn de kantoren en algemene voorzieningen bereikbaar.

Programma:
504 m²

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
KHV architecten

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project