close
Energieneutraal Werken

Energieneutraal kantoor Hartman Marine Group Urk

KHV architecten heeft het ontwerp gemaakt voor een energieneutraal kantoor voor Hartman op Urk. Het kantoor staat aan de Sluisweg, één van de toegangswegen van Urk.

Hartman Marine Group bouwt en exploiteert innovatieve, zeewaardige transportschepen. Het is zowel een innovatief als ambachtelijk bedrijf. Het kantoor heeft een moderne vormgeving. Het is ontworpen rondom een kern van baksteen en staal. Door die combinatie ontstaat een spannende samenspel van een robuuste, industriële sfeer en een moderne, innovatieve uitstraling.

“Hartman Marine Group bouwt en exploiteert innovatieve, zeewaardige transportschepen. Het is zowel een innovatief als ambachtelijk bedrijf.”

Een geweldig panorama

 

Het gebouw is opgetild en staat deels op stalen kolommen. Op die manier kan op de relatief kleine kavel voldoende parkeerruimte worden gecreëerd. De voor- en achtergevel worden gevormd door grote panoramische vensters. In de nabije toekomst verdwijnt de grote werf achter het kantoor. Als dat eenmaal een feit is ontstaat er een prachtig panorama over de oude haven en het IJsselmeer.

“Door die combinatie van baksteen, staal en glas ontstaat een spannende samenspel van een robuuste, industriële sfeer en een moderne, innovatieve uitstraling.”

Een levendig en speels effect

 

De dichte geveldelen zijn uitgevoerd in stalen cassettes. Deze cassettes verspringen in richting en hoogte, waardoor een levendig en speels effect ontstaat. Hiermee maken we een knipoog naar de rimpeling op het water. Het kantoor is energieneutraal. Om dit te bereiken is de gevel goed geïsoleerd. Daarnaast heeft het kantoor een duurzame installatie om het gebouw efficiënt te verwarmen en te koelen. De extra zonnepanelen om in de eigen energiebehoefte te voorzien maken het duurzame concept compleet.

“De cassettes in de zijgevel verspringen in richting en hoogte. Hiermee maken we een knipoog naar de rimpeling op het water.”

Gerben ter Horst Gerben ter Horst (0527) 699 999 gerben.terhorst@khva.nl Stel je vraag
Deel project