close
Retail

Uitbreiding Jumbo supermarkt Lelystad

KHV Architecten heeft voor Jumbo Vastgoed een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de Jumbo supermarkt aan de Voorstraat in Lelystad. Een uitbreiding als deze helpt om een supermarkt up-to-date te houden en weer klaar te zijn voor de toekomst. Door de extra vierkante meters ontstaat in de winkel meer ruimte. Deze ruimte is benut voor een vernieuwde winkelopzet met meer productbeleving en een ruimer opgezette kassazone.

 

“Een uitbreiding als deze helpt om een supermarkt up-to-date te houden en weer klaar te zijn voor de toekomst”

Diepte in de gevel

 

Aan de buitenzijde creëert de uitbreiding aan de voorzijde de kans om een meer sprekende gevel te ontwerpen. Tegelijkertijd moet de uitbouw ook echt onderdeel uit blijven maken van het bestaande gebouw. Door de entree pui wat naar binnen te leggen ontstaat diepte in de gevel. Dit draagt bij aan de dynamiek van het gevelbeeld en samen met de verlichting in de plint geeft dit een extra accent. Zo worden de gevel en de entree beter leesbaar.

 

“Door de entree pui wat naar binnen te leggen ontstaat diepte in de gevel”

Inrichting openbare ruimte

 

Naast de uitbreiding lag er ook een opgave in de inrichting van de openbare ruimte. Er moesten parkeerplekken worden toegevoegd, terwijl daar hoegenaamd geen ruimte voor was. Dit hebben we opgelost door het parkeerterrein opnieuw in te delen en een bushalte te verplaatsen. Kortom, een mooie opgave in een binnenstedelijke context met als resultaat een prettige, toekomstbestendige winkelomgeving waarmee Jumbo zijn positie op deze plek weer voor jaren versterkt.

“Een mooie opgave in een binnenstedelijke context met als resultaat een prettige, toekomstbestendige winkelomgeving”

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project