close
Retail

Uitbreiding en renovatie Jumbo Wierden

KHV Architecten heeft voor de Jumbo in Wierden een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding en renovatie van de supermarkt. Zo is de zijde van de entree uitgebreid met veel glas, hierdoor heeft de supermarkt een compleet nieuwe beleving gekregen. Daarnaast werd de renovatie meteen een uitgelezen kans om bestaande problemen mee te nemen en te herzien.

 

“Zo is de zijde van de entree uitgebreid met veel glas, hierdoor heeft de supermarkt een compleet nieuwe beleving gekregen.”

Uitbreiden en heroverwegen

 

Bij deze locatie in Wierden is het een gegeven dat de winkel dicht op de weg staat en er geen parkeerruimte is aan de straatzijde. Daarom zijn de winkel en de entree gericht op de achterzijde. Een probleem hierbij was dat het laden en lossen ook aan de achterzijde gebeurde, waarbij de vrachtauto’s over het parkeerterrein en langs de entree moesten rijden. Een ongewenste situatie die we bij de uitbreiding hebben opgelost. Met de vernieuwing is de entree echt aan het parkeerplein gelegd. De laad-en-losbewegingen zijn van het parkeerterrein gehaald en worden nu langs de straat in het nieuwe overdekte laad-en-loshof opgelost. De uiteindelijke netto-uitbreiding is beperkt te noemen, maar door de herinrichting en het heroverwegen van praktische zaken voelt het als een compleet nieuwe winkel.

Uitnodigend gebaar

 

Aan de entreezijde is een transparante uitbreiding ontworpen die voor licht en ruimte zorgt in de winkel. Deze zijde is verder in een licht hout uitgevoerd met een luifel die de hoek om loopt in de richting van de straat. Op deze manier worden de bezoekers die aan de zijkant parkeren naar de hoofdentree geleid. Aan de zijkant neemt het zwarte plaatmateriaal van de straatzijde het over van het lichte hout. De straatzijde is meer gesloten met het donkere plaatmateriaal wat het logo er duidelijk uit laat springen. Deze kant voelt niet als een entreezijde. Zo zorgt de kleurstelling van het ontwerp voor een leesbaar gebouw, waarbij de bezoekers automatisch richting de entree worden getrokken.

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project