close
Publieke gebouwen

Verenigen dorpshuis en sporthal Marknesse

KHV Architecten heeft voor de gemeente Noordoostpolder een plan gemaakt voor het Verenigen van het dorpshuis en de sporthal in Marknesse. Het dorpshuis is tot nu toe gevestigd in De Marke, een markant en historisch gebouw in Marknesse. Echter, voldoet dit niet meer aan de wensen en is het daardoor in huidige vorm niet langer bruikbaar. Door de verschillende maatschappelijke functies te integreren op één plek, ontstaat er meer sociale interactie en kan dit elkaar versterken.

 

Integreren en versterken

 

De uitdaging om de sporthal en het dorpshuis elkaar te laten versterken, gaat verder dan alleen het huisvesten van twee functies onder één dak. Door multifunctioneel gebruik te maken van ruimtes, de beschikbare ruimte van de sporthal efficiënt te gebruiken en een nieuwe gezamenlijke entree te creëren ontstaat er een uitnodigend gebaar richting het dorp. Bewust is ervoor gekozen de entree aan de dorpszijde te positioneren, waardoor de schaal van de sporthal dienst doet als overgang naar het industriële gebied aan de zuidoostzijde.

 

“Bewust is ervoor gekozen de entree aan de dorpszijde te positioneren, waardoor de schaal van de sporthal dienst doet als overgang naar het industriële gebied aan de zuidoostzijde.”

Uitnodigend gebaar

 

De bestaande sporthal heeft met zijn volume een herkenbaar voorkomen in Marknesse. Door de gevelbekleding te vernieuwen met een frisse kleur, die als referentiepunt dient voor de uitbreiding, ontstaat een esthetisch, samenhangend geheel. Zowel de nieuwe entree als het dorpshuis worden gekenmerkt door dezelfde kleurtinten in de gevelbekleding. Het spel van kleur en licht leidt bezoekers naar binnen en maakt deze plek zowel overdag als ’s avonds een nieuw herkenningspunt in Marknesse.

“Het spel van kleur en licht leidt bezoekers naar binnen en maakt deze plek zowel overdag als ’s avonds een nieuw herkenningspunt in Marknesse.”

Programma:
Renovatie 1541 m² en uitbreiding 251 m²

Status:
In uitvoering

Artist impressions:
KHV Architecten

 

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project