close
Horeca

Clubgebouw golfbaan The Links Valley in Ermelo

KHV architecten heeft voor golfbaan The Links Valley in het bosrijke omgeving van Ermelo een ontwerp gemaakt voor een nieuw clubgebouw.

De  golfbaan is gelegen in de bossen in de omgeving van Landgoed Ullerberg. Het clubgebouw vormt de entree van de golfbaan. The Links Valley is de eerste omkeerbare golfbaan van Europa. Een 9-holes baan die twee kanten op gespeeld kan worden. De ene dag speel je negen holes met de klok mee, de volgende dag tegen de klok in.

The Links Valley is daarnaast ook bijzonder door de prachtige locatie. De golfbaan is aangelegd op een heiderijk terrein van een kleine dertig hectare in een  vliegdennenbos. De baan kent hoogteverschillen tot twintig meter doordat de golfbaan deels op een voormalige zandafgraving en puinstort is gebouwd.

Een prachtig doorzicht naar de vallei

 

Dit bijzondere karakter van de golfbaan kenmerkt ook de ambitie voor het clubgebouw. Het gebouw is markant gelegen door de opmerkelijke hoogteverschillen. Het opent zich naar de vallei. Door de ‘split level opzet’ is bij binnenkomst een prachtig doorzicht naar de vallei gerealiseerd. In het gebouw zijn diverse functies ondergebracht. Naast een restaurant met terras en golfshop is er op de begane grond tevens een seminarruimte gerealiseerd met een weids panorama. Kleur- en materiaalkeuze sluiten aan op het landschap. De hoofdconstructie is opgebouwd uit massieve panelen van kruislaaghout. Hierdoor wordt het mogelijk om ruime overstekken te creëren voor een overdekt terras. De gevels bestaan uit baksteen in aardetinten.

Het afgewogen ontwerp sluit naadloos aan bij het bijzondere karakter van de golfbaan en maakt dit clubgebouw van The Links Valley een verlengstuk van de ambitie.

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project