close
Horeca

Strandpaviljoen Bij Ons in de Wellerwaard in Emmeloord

KHV architecten heeft voor John en Ilse van Beek een ontwerp gemaakt voor een bruisend strandpaviljoen in de Wellerwaard in Emmeloord. Strandpaviljoen ‘Bij Ons’ is dé plek om een hapje te eten of een goed glas te drinken in het recreatiegebied. In het ontwerp is gekozen voor een mix van eigentijdse architectuur en robuuste materialen. Er is inspiratie geput uit de karakteristieke schokbetonschuren die in het buitengebied van de polder te vinden zijn. Met houten gebinten is een aantrekkelijk, eigentijds vakwerk gecreëerd.

“Er is inspiratie geput uit de karakteristieke schokbetonschuren die in het buitengebied van de polder te vinden zijn.”

Een formele entree

 

Aan de entreezijde richting de parkeerplaats heeft het gebouw een formele gevel gekregen. De staalplaat van het dak zakt hier door tot op het maaiveld. De entree snijdt hier doorheen en is omlijst met eikenhout om een relatie te leggen met de waterzijde. Verder zijn er twee openingen gemaakt met bloemkozijnen die door de staalplaat heen steken. Aan deze zijde zijn de dienstfuncties van het paviljoen gesitueerd. Hierdoor kan in het restaurant aan de waterzijde maximale openheid gecreëerd worden. Hier is het beeld transparant. Vanuit binnen is er prachtig zicht op de omgeving en van buiten zie je dat er binnen reuring is. De verandaconstructie van hout en glas heeft een flexibel dak van doek. Op deze manier kan deze ruimte op de warme dagen dienst doen als terras. In de koude maanden is er voldoende beschutting om hier aangenaam te zitten en te genieten van het uitzicht.

Geweldige beleving van de omgeving

 

Achter de veranda ligt het restaurant. Deze ruimte wordt in tweeën gedeeld door de bar. Dit geeft extra gebruiksmogelijkheden voor groepen. Op de verdieping zijn twee groepsruimtes met een dakterras gecreëerd. Deze ruimtes hebben een eigen bar en kunnen eveneens ingezet worden voor groepen. Het panoramavenster in deze ruimtes geeft een geweldige beleving van de omgeving.

Over de materialisatie tot slot. De houten balken zorgen voor een robuust en warm beeld. De witte planken waarmee het vakwerk is ingevuld zorgen voor een mooi contrast en versterken de strandbeleving.

“De houten balken zorgen voor een robuust en warm beeld.”

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project