close
Zorg

Zorggebouw psychogeriatrie op inbreidingslocatie in Zwolle

KHV architecten heeft voor IJsselheem een ontwerp gemaakt voor een zorggebouw voor psychogeriatrie op een inbreidingslocatie Zwolle.

De ontwikkellocatie betrof een voormalige busremise. Hier is een zorggebouw gerealiseerd voor mensen met een psychogeriatrische aandoening. In het gebouw is ruimte voor 30 bewoners, verdeeld over 5 groepswoningen. De groepswoningen hebben kleine zelfstandige appartementen. Hier kunnen bewoners zich terugtrekken in hun eigen domein.

Aangrenzend is een woonkamer opgenomen waar de groepsactiviteiten plaatsvinden. Aan deze woonkamer grenst een kantoor voor de zorgverleners. Het plan is gerealiseerd op een inbreidingslocatie midden in de geliefde wijk Assendorp in Zwolle.

Kleinschalig zorggebouw op inbreidingslocatie

 

Het gebouw voorziet in de wens van de opdrachtgever om kleinschalige woon-zorgcomplexen in de wijk te realiseren. Individualiteit en kleinschaligheid maken het mogelijk dat bewoners de eigen woning vanuit de straat herkennen. Verspringingen, gevelopbouw, variatie in metselwerk en witte gevels dragen hieraan bij. Daarnaast zorgen zij ervoor dat het gebouw naadloos opgaat in de bestaande bouw met woningen uit de jaren 20. Zo maakt zorggebouw Anne Heerkens op logische wijze onderdeel uit van het straatbeeld.

De gevelsteen die is toegepast in speciaal voor het project ontworpen en is een verbeelding van ‘barmhartigheid’.

Zorggebouw met wijkfunctie

 

Naast de groepswoningen is tevens een wijkfunctie opgenomen in de vorm van een ontmoetingsruimte. Samen met het afgewogen ontwerp maakt dat dit zorggebouw voor psychogeriatrie op deze inbreidingslocatie in Zwolle een verrijking voor de wijk is.

 

“Verspringingen, gevelopbouw, variatie in metselwerk en witte gevels zorgen ervoor dat het gebouw naadloos opgaat in de bestaande bouw met woningen uit de jaren 20.”

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project