close
Wonen projectmatig

Ontwikkeling 9 appartementen centrum Doorn

KHV Architecten heeft voor Evertsen Bouw een ontwerp gemaakt voor de ontwikkeling 9 appartementen in het centrum van Doorn. Het voormalige winkelpand met de bovenliggende appartementen van de modevakschool is in 2005 afgebrand. Sindsdien is het een braakliggend terrein en onderbreekt het de harmonie van het straatbeeld. Evertsen Bouw heeft de locatie verworven en KHV Architecten gevraagd om hier een nieuwe invulling aan te geven.

Rijk gedetailleerd straatbeeld

 

De kavel is gelegen aan de Kampweg, in de nabijheid van alle voorzieningen, en verbindt het centrum van Doorn met de bosrijke dorpsrand. De Kampweg wordt gekenmerkt door een gevarieerd straatbeeld, met diversiteit in materialen en kapvormen. De straat onderscheidt zich door zijn rijk gedetailleerde villa’s en imposante bomen. Opvallend zijn hierin de villa’s die in wit zijn uitgevoerd. Dit biedt een inspirerend uitgangspunt voor het aanhelen van de straatwand

Herstellen van de straatwand

 

Het ontwerp weerspiegelt vanaf de straatkant een villa in rode baksteen, vergezeld door een dubbele, wit gekeimde woning. Met zorgvuldig ontworpen metselwerkaccenten, vooruitspringende erkers met balkons en statige kapvormen, sluit dit naadloos aan op het verfijnde straatbeeld. Ondanks de uitstraling van drie afzonderlijke villa’s, herbergt het gebouw in werkelijkheid negen appartementen, variërend in grootte van 65 tot 90 vierkante meter. Een subtiel, terugliggend tussenlid vormt de schakel tussen de villa’s met een gemeenschappelijke entree. Aan de achterzijde zijn de appartementen bereikbaar via een galerij en een lift, hierdoor zijn ze geschikt voor zowel jongeren, stellen als ouderen.

 

“De extra verdiepingshoogte geeft een ruimtelijke en lichte beleving aan de showroom en onderstreept zo de representatieve functie.”

Programma:
9 appartementen

Status:
In uitvoering / Opgeleverd

Artist tmpressions:
The Virtual Dutch Men

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project