close
Wonen projectmatig

8 herenhuizen in Stadshagen Zwolle

KHV architecten heeft voor Bemog een ontwerp gemaakt voor 8 herenhuizen in Stadshagen Zwolle. Het plan is gelegen aan het water aan een ontsluitingsweg van de buurt Breecamp-Oost in Stadshagen. De woningen zijn opgetild van het maaiveld. Een betonnen trap van drie treden geeft toegang tot de voordeur. Hierdoor krijgen de woningen een formele entree die past bij een herenhuis. Deze entree ligt terug. Samen met de getrapte gevel geeft dit de woningen individualiteit.

 

“De terugliggende entree geeft samen met de getrapte gevel individualiteit aan de woningen.”

Een statig karakter

 

Met witte accenten is een verticale geleding gecreëerd. Dit verschaft de herenhuizen een statig karakter. Met hoekaccenten, siermetselwerk en bloemkozijnen worden de woningen verder verbijzonderd. Dit is nog verder uitgewerkt met details, zoals de plantenbak op de kop en het in beton gegoten huisnummer. Hierdoor krijgen deze 8 herenhuizen hun onderscheidende karakter.

 

“De bijzondere details zoals de plantenbak op de kop en het in beton gegoten huisnummer geven deze 8 herenhuizen hun onderscheidende karakter.”

Een spannende en ruimtelijke woonbeleving

 

Ook de woonruimte draagt bij aan de kwaliteit van de woningen. De leefruimte heeft een splitlevel. De keuken ligt verhoogd, op het niveau van de entree. Daardoor ontstaat in de woonkamer aan de tuinzijde extra kamerhoogte. Het resultaat is een spannende en ruimtelijke woonbeleving. Een ander bijzonder detail is het uitgebouwde keukenraam met zitvensterbank. Hier kun je je met een boek nestelen of uitkijken over het water.
Kortom: deze 8 herenhuizen in Stadshagen Zwolle zijn een unieke woningontwikkeling. Onderscheidend in detail en statig van karakter.

“De keuken ligt verhoogd, op het niveau van de entree. Het resultaat is een spannende en ruimtelijke woonbeleving.”

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project