close
Wonen projectmatig

7 parkvilla’s in het groen van Groot-Emiclaer in Amersfoort

KHV architecten heeft voor Evertsen Bouw een ontwerp gemaakt voor 7 parkvilla’s in het groen in Amersfoort. Het project is gelegen op het voormalig erf van de historische boerderij Groot Emiclaer. Een plek die centraal ligt in een van de eerdere uitbreidingswijken van Amersfoort nabij het centrum. “In de 16e eeuw erfde de bekende Amersfoorter Johan van Oldenbarnevelt landerijen rondom Amersfoort, van zijn ouders. Tot deze landerijen behoorde ook malenhoeve Groot Emiclaer.” Aldus Buro SON die het landschappelijk plan verzorgde. De parkvilla’s zijn gesitueerd aan de Laan naar Emiclaer, die leidt naar de boerderij. De woningen staan in een groene omgeving. Bij de herontwikkeling zijn de aanwezige bomen leidend geweest in het ontwerp voor de openbare ruimte. Door deze bomen ontstaat sfeer en karakter.

Statige verticale architect 

 

Het programma bestaat uit zes half vrijstaande villa’s en een vrijstaande villa in eigentijdse moderne architectuur. Door de moderne vormgeving is contrast gecreëerd met de boerderij. De boerderij met schuur is bewaard gebleven en grenst aan de parkvilla’s. De parkvilla’s zijn ontworpen in een statige verticale architectuur in drie lagen met platte daken. De gevels zijn uitgevoerd in een roestkleurige, genuanceerde baksteen met zwarte kozijnen. Deze materialisatie onderstreept de allure van de parkvilla. In de leefruimte wordt het statige karakter vormgegeven met hoge plafonds. In de woonkamer zijn de plafonds extra hoog (80 cm extra) om ondanks de vele bomen in de omgeving voldoende daglicht binnen te laten. Dit geeft daarnaast een prachtige ruimtelijkheid op de begane grond.

Deze 7 parkvilla’s in het groen in Amersfoort zijn een prachtige voorbeeld van binnenstedelijke inbreiding. Nabij stad en in het groen. Een kwalitatief, aantrekkelijk woonmilieu dat het hart van menig woonconsument sneller laat kloppen.

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project