close
Wonen projectmatig

Ontwikkeling 51 grachtenwoningen Rivierloop in Kampen

KHV architecten heeft voor BPD een ontwerp gemaakt voor de ontwikkeling van 51 grachtenwoningen die de entree vormen van de wijk Onderdijks in Kampen. De plek aan de entree van de wijk Onderdijks, langs de nieuwe gracht maakt dit project beeldbepalend. Voor inspiratie hebben we gekeken naar de bebouwing aan de stadsgracht in het historische centrum van Kampen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld te vinden aan de Vloeddijk. Kenmerk van deze historische panden is een variatie in vormen, materialen en detaillering.  Deze rijke variatie hebben we gebruikt om aan de Rivierloop een bijzondere woonstraat te creëren.

Met de statuur van een grachtenwoning 

 

De rijen zijn ontworpen als individuele grachtenwoningen waarbij gevarieerd wordt met materiaal, kleur, kapvorm en goothoogte. De woningen zijn verhoogd aangelegd. Hierdoor krijgen de huizen de statuur die past bij een grachtenwoning. Een betonnen trap van enkele treden biedt toegang tot de voordeur. De diversiteit aan woningtypes draagt bij aan het gevarieerde straatbeeld. De achterzijde van de woningen grenst aan de straat. Dit vraagt om extra aandacht. Het straatbeeld is hier collectief opgelost door een begroeid metalen scherm met daarachter ruimte voor containers en een eigen parkeerplaats.

Zo is met de ontwikkeling van 51 grachtenwoningen een zeer representatieve entree gecreëerd voor de Wijk Onderdijks in Kampen.

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project