close
Wonen projectmatig

25 eengezinswoningen en 2 patiowoningen in Stadshagen Zwolle

KHV architecten heeft voor Bouwinvest een ontwerp gemaakt voor 25 eengezinswoningen en 2 patiowoningen voor senioren in Stadshagen Zwolle. De rijwoningen zijn afzonderlijk te herkennen door onder andere de diversiteit in steensoorten, metselwerk en gootdetails, dakpannen in meerdere kleuren en variatie in goothoogtes. Op deze manier ontstaat een levendig straatbeeld.

Met deze individuele benadering is eigenheid gecreëerd waardoor iedere woning zich onderscheidt. Her en der zijn er bloemenrekken aangebracht op de gevel om een groen accent in de gevel te laten ontstaan. Bij de hoekwoningen is de entree van opzij en is met een subtiel kozijnaccent, een bloemkozijn of een uitbouw, de hoek gemarkeerd.

Een plan dat eruit springt

 

De patiowoningen ogen bescheiden van schaal. De woningen hebben een ingetogen kap met daar onder een klein programma op de verdieping. De slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn gesitueerd achter de ogenschijnlijke tuinmuur, die beide woningen met elkaar verbindt.
Het gevarieerde beeld van deze eengezinswoningen en het vernuft van de patiowoningen maken dat dit plan eruit springt in het straatbeeld.

 

“De rijwoningen zijn afzonderlijk te herkennen door de diversiteit waardoor een levendig straatbeeld ontstaat.”

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project