close
Wonen projectmatig

11 woningen herontwikkelslocatie Takensterrein Balkbrug

KHV architecten heeft voor Evertsen Bouw een ontwerp gemaakt voor 11 woningen voor een herontwikkelingslocatie in Balkbrug. Café Leunge (later overgenomen door Takens) was het dorpscafé van Balkbrug. Een café dat tevens dienst deed als dancing. Een plek die voor de oude generatie staat voor ontmoeting, gezelligheid en plezier. Deze senioren zijn de doelgroep van dit project. Voor hen wordt deze nostalgische plek opnieuw een plaats van ontmoeting en gezelligheid, maar dan als woonomgeving.

“Sobere en eenvoudige detaillering geven de woningen een krachtige uitstraling.”

Woningen met de karakteristieken van Takens

 

Op de plek van het voormalige witte cafégebouw met veranda staan nu drie ruime seniorenwoningen in een rij. Samen vormen ze een volume waarin de karakteristieken van Takens nog goed te herkennen zijn. Op een eigentijdse wijze vormgegeven. Dat geldt ook voor de veranda, die een mooie buitenruimte toevoegt aan de woningen. De herontwikkelingslocatie voor deze woningen ligt op de splitsing van de oorspronkelijke route naar Hoogeveen en Meppel. Een prominente locatie waar altijd reuring is.

“Sobere en eenvoudige detaillering geven de woningen een krachtige uitstraling. Achter het markante witte gebouw is een mix van diverse woningtypen gerealiseerd.”

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project