close
Wonen projectmatig

10 sociale huurwoningen in het centrum van IJsselmuiden

KHV architecten heeft voor Woningbouwcorporatie Beter Wonen een ontwerp gemaakt voor 10 sociale huurwoningen in het centrum van IJsselmuiden. Het project is gelegen aan de Slenkstraat tegenover een zorgcomplex. Door die gunstige ligging ten opzicht van het zorgcomplex kunnen de veelal oudere bewoners gebruik maken van de aanwezige zorg en voorzieningen. De woningen hebben op de begane grond naast de woonkamer en keuken een slaapkamer en badkamer. De verdieping is gedeeltelijk bebouwd en hier zijn twee slaapkamers ondergebracht.

Rijke baksteenarchitectuur 

 

 De gevels zijn opgetrokken uit genuanceerde baksteen met accentvlakken in verspringende lagen. De gekoppelde entrees zijn wit, liggen verdiept in de gevel en zijn daardoor goed herkenbaar. De gevel eindigt langs het dak met een uitgemetselde rollaag. De platte daken vinden aansluiting met de naastgelegen kerk en de woningen in de aangrenzende straten. Op de kopse kanten van de bouwblokken is een tuinmuur gemaakt die de achterliggende tuinen op een verzorgde wijze afsluit.

Dit project van 10 sociale huurwoningen in het centrum van IJsselmuiden is een mooi voorbeeld van de rijke baksteen architectuur op kleine schaal.

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 info@khva.nl Stel je vraag
Deel project