close
Wonen particulier

Sfeervol landhuis aan de rand van Wierden

KHV architecten heeft voor een particuliere opdrachtgever een ontwerp gemaakt voor sfeervol landhuis aan de rand van het Twentse dorp Wierden

De locatie had veel emotionele waarde voor de opdrachtgever. De landelijke villa is namelijk gebouwd op de plek waar hij zelf is opgegroeid. Toen de kans zich voordeed om de kavel te verwerven was de keuze snel gemaakt.

De opdracht die in de gesprekken naar voren kwam was uitdagend: “Bedenk het mooiste huis dat je tot nu toe hebt ontworpen, doe recht aan de historie van de streek en zorg tegelijkertijd voor een fijne, open leefomgeving.” Voor de woning is inspiratie geput uit de traditionele Twentse boerderij met de kenmerkende geknikte kap.

Beeld van traditionele Twentse boerderij met de kenmerkende geknikte kap

Een rijke vertaling van de typologie

 

Het landhuis is in de breedte op de kavel geplaatst en toont zich daarmee voornaam naar de passant. Het entreeaccent met de geknikte kap, de houten beschieting en de overkapping op een eikenhouten gebint is een rijke vertaling van de typologie. Door de opzet in de breedte wordt aan de achterzijde van het landhuis een beschutte plek gecreëerd. Hier kunnen de bewoners met privacy genieten van het weidse landschap zonder de openheid te doorbreken.

De grote kap met lage goot, de typische Twentse knik in het dak en veel aandacht voor detaillering van goten en overstek maken het resultaat uniek. De ambachtelijke materialen waarmee gewerkt is maken het geheel af. Kortom, dit sfeervolle landhuis aan de rand van Wierden is een unieke landelijke villa op een schitterende plek!

Programma:
847 m³

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
KHV architecten

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project