close
Wonen particulier

Rietgedekte villa in hartje Hilversum omgeven door groen

KHV architecten heeft voor een particuliere opdracht een ontwerp gemaakt voor een Rietgedekte villa in hartje Hilversum. De opdrachtgever van deze villa woonde al jaren op deze prachtige plek in een lommerijke villawijk in Hilversum. Omdat de bestaande woning het einde van zijn bouwkundige levensduur had bereikt werd besloten tot een nieuwe invulling.

De opdrachtgevers hadden heel goed in het hoofd wat ze wilden. De wens was om in het ontwerp aan te sluiten op de groenheid van de wijk. Daarnaast moest het – ondanks het stevige programma – zeker niet een te massaal gebouw worden.

Rietgedekte villa met zwarte houten gevelbekleding

 

De combinatie van de zwarte houten gevelbekleding en de rieten kap geven de villa een warme en eigentijdse uitstraling. De natuurlijk materialen maken dat de woning zich goed voegt in het groen omgeving. In het ontwerpproces is de beleving van binnenuit centraal gesteld. Dat begint bij binnenkomst met een ruime entree met riante vide. Vervolgens betreed je de leefvertrekken en waan je je al in het groen. De zijtuin ligt vol op het zuiden en heeft een mooie (zwem)vijver. Doel bij het ontwerpen van de leefvertrekken was om daar optimaal van te kunnen genieten. De woonkamer ligt als het ware in de tuin, terwijl de keuken en eetkamer aan een grote veranda op de tuin gericht zijn. Door de mooie koppeling met de buitenruimte gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over.

Programma:
1350 m³

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
KHV Architecten

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project