close
Wonen particulier

Rietgedekte schuurwoning in Hellendoorn

KHV Architecten heeft voor een particuliere opdrachtgever een ontwerp gemaakt voor een rietgedekte schuurwoning in Hellendoorn. De unieke kavel waar deze landelijke villa is gerealiseerd grenst aan de lommerrijke omgeving rondom het dorp. In het ontwerp van deze villa gaan landelijke en moderne vormgeving hand in hand. Kenmerkend aan de villa is de ingetogen beslotenheid van de voorzijde en de riante openheid naar het landschap aan de achterkant. Dit komt in uitdrukking in de vorm waarin de beide zijvleugels van de woning licht verdraaien richting de entree van de kavel.

Daarnaast is er aan de voorzijde bewust gedoseerd met openingen om binnen de privacy te waarborgen. Aan de achterzijde, waar de woning uitkijkt op de omliggende landerijen, opent de woning zich vol overgave. Vanuit de verschillende geschakelde leefvertrekken is er een prachtig panorama op de open velden.

Rietgedekte schuurwoning met robuuste, eerlijke materialen

 

In de materialisatie van deze schuurwoning is ingezet op robuuste, eerlijke materialen. Passend bij het landelijke karakter. Eiken gebinten, zink, riet en gekeimd metselwerk zijn gecombineerd tot een sprekend geheel. Bijzonder aan de organisatie van de villa is de schakeling van het hoofdvolume met de twee vleugels. De woonkamer en de master bedroom, die elk in een vleugel zijn ondergebracht, zijn open tot in de kap. Hierdoor ontstaat een bijzondere ruimtelijke beleving. Daarnaast zijn de karaktervolle eiken gebinten hier zichtbaar in het interieur wat bijdraagt aan het landelijke karakter van de schuurwoning. Door de schakeling van volumes ontstaan achter de woning diverse buitenplekken, elk met zijn eigen kwaliteiten geënt op de verschillende seizoenen en omstandigheden.

Programma:
1571 m³

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
KHV Architecten

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project