close
Wonen particulier

Sfeervol landhuis op een voormalig boerenerf in Emmeloord

KHV architecten heeft voor een particulier opdrachtgever een ontwerp gemaakt voor een landhuis op een voormalig boerenerf in Emmeloord. Deze landelijke villa in gelegen te midden van boerenakkers en weilanden rond Emmeloord. Om eer te doen aan de omgeving en zijn historie is gekozen voor een ontwerp waarin de karakteristieken van de polder terugkomen. Boerderijwoningen die los staan van de schuren zijn typisch voor de Noordoostpolder. In dit ontwerp komt dat principe terug in het bijgebouw dat door de gebinten en de zwart, houten gevel iets weg heeft van een schuur.

De woning zelf valt meteen op door de bakstenen in aardse tinten, van rood tot donkerbruin. De compositie van de kozijnen is afgeleid van de Delftse School architectuur. De kap en de slankheid van het volume aan de voorzijde maken dat het landhuis doet denken aan een oude boerderijwoning.

Oude foto van boerderijwoning met schokbetonnen schuur zoals ze veel zijn gebouwd in de Noordoostpolder

Een landelijke sfeer

 

Aan de achterzijde opent en verlaagt de woning zich en hebben de bewoners een panoramisch uitzicht op de groene landerijen. Door te kiezen voor brede ramen komt er veel licht binnen. De houten gebinten zorgen hier voor een landelijke sfeer. De carport, die met het huis verbonden is, is in de lijnvoering van de kap opgenomen. Gekoppeld aan de bijkeuken en de achterdeur zal deze een centrale rol spelen bij het dagelijks thuiskomen. Op een boerderij kom je tenslotte via de achterdeur binnen.

De wisselwerking tussen architectuur, groene beleving en diverse plekken om buiten te zitten maken van dit landhuis op een voormalig boerenerf net buiten Emmeloord een heerlijke plek om te wonen.

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project