close
Publieke gebouwen Werken

Renovatie en herinrichting gemeentehuis Noordoostpolder

KHV architecten heeft voor de gemeente Noordoostpolder een ontwerp gemaakt voor de interne renovatie en herinrichting van het gemeentehuis.

Het bestaande gemeentehuis stamt uit de jaren 80. De indeling was hokkerig, de aankleding en inrichting gedateerd. Afgezien van het sanitair en verticaal transport is het gehele gemeentehuis van binnen gestript en opnieuw ingedeeld. In het hart van het gebouw is de pantry met een stamtafel geplaatst. Hier wordt op het knooppunt van de verdieping ontmoeting gefaciliteerd. Daaromheen zijn de spreekruimtes, de projectwerkplekken en de concentratiewerkplekken gelegd.

“Wij hebben kleur gebracht met glasfolie met enorme landschapspanorama’s. Beelden die het karakteristieke landschap van de Noordoostpolder en de weidsheid daarvan prachtig in beeld brengen.”

Rustig en transparant

 

Door de toepassing van glazen wanden met een speciaal ontworpen folie wordt transparantie en privacy geregeld. Op de uiteinden van de verdieping zijn de flexibele werkplekken gesitueerd. Hier zit men uit de verkeersstroom en is de atmosfeer rustig. Hierdoor kan in een open werkruimte rustig gewerkt worden. De wens van de gemeente was om een rustig en eigentijds interieur te ontwerpen. Door te werken met hout in het maatwerk, grijstinten in de vloer, witte wanden en veel glas is de basis rustig en transparant. Wij hebben kleur gebracht met glasfolie met extreem brede landschapspanorama’s. Beelden die het karakteristieke landschap van de Noordoostpolder en de weidsheid daarvan prachtig in beeld brengen. Het zijn deze foto’s die kleur brengen in het interieur.

Het karakter van de Noordoostpolder

 

De kleurstelling van de bekleding van de vergaderstoelen is weer van de foto’s afgeleid. Deze vergaderstoelen zijn van het type Gispen en waren al sinds het begin in gebruik. Het tijdloze design leende zich zeer goed voor hergebruik. Een mooi voorbeeld van circulariteit. De rustige en sobere basis gecombineerd met de extreme landschapspanorama’s die kleur en beleving brengen vat de essentie van de sobere doch weidse polder. Het maakt dat de renovatie en herinrichting van het gemeentehuis naadloos aansluit bij het karakter van de Noordoostpolder.

“Door te werken met hout in het maatwerk, grijstinten in de vloer, witte wanden en veel glas is de basis bijzonder rustig en transparant”

Architect:
Gerben ter Horst

Interieurarchitect:
Bram Vromans en Daan Mulder

Opdrachtgever:
Gemeente Noordoostpolder

Aannemer:
Noordersluis, Lelystad

Programma:
5190 m²

Duurzaamheid:
Labelsprong van C naar A

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
Roos Aldershoff

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project