close
Werken

Dynamisch kantoor Veltkamp & Pol Accountants Hattemerbroek

KHV architecten heeft voor Veltkamp & Pol accountants en belastingadviseurs een dynamisch kantoor op bedrijventerrein H2O in Hattemerbroek ontworpen.

De levendige gevel vraagt met de golfbeweging de aandacht van de voorbijganger. Dit wordt versterkt door de metalen gevelplaten die zijn uitgevoerd in twee profielbreedtes. Het ruime overstek met houten plafond markeert de entree.

Voor een goede zichtbaarheid is het gebouw op een betonnen voetstuk gezet. De entree is bedacht aan de kop van het gebouw, waar de kavel grenst aan een kruispunt. Hierdoor is een goede zichtbaarheid gewaarborgd

“De levendige gevel vraagt met de golfbeweging de aandacht van de voorbijganger.”

Gevelbeeld vanaf doorgaande weg die bedrijvenpark H2O ontsluit

Een sprekende gevel

 

De zwarte geprofileerde plaat werkt als een huid waar het glasvlak rondom doorheen snijdt. Het samenspel tussen glas en staal geeft het gebouw een mooie horizontale gelaagdheid. De verkeersruimte aan de straatzijde is compleet rood uitgevoerd en wordt ’s avonds aangelicht waardoor het aanzicht van het kantoor in de avonduren en aan de randen van de dag extra tot leven komt. Op deze manier worden de bedrijfskleuren op een vernuftige wijze gecombineerd in het ontwerp van het pand. Het resultaat is een dynamisch kantoor op H2O in Hattemerbroek met een eigen gezicht. Het pand is dan ook niet te missen vanaf zowel de A28 als de Duurzaamheidsweg die het bedrijvenpark ontsluit.

“De zwarte geprofileerde plaat werkt als een huid waar het glasvlak rondom doorheen snijdt. Het samenspel tussen glas en staal geeft het gebouw een mooie horizontale gelaagdheid.”

Henk de Velde Henk de Velde (038) 3326286 henk.develde@khva.nl Stel je vraag
Deel project