close
Interieur

Interieur gemeentehuis Putten

Een gastvrij en transparant gebouw

 

Het creëren van een gastvrij en transparant gebouw was een van de belangrijkste uitgangspunten bij de renovatie van het gemeentehuis in Putten.

Daarom hebben wij in het ontwerp die drie belangrijke uitgangspunten steeds voor ogen gehouden. Door het invoegen van transparante gevels ontstaat een gastvrije, open en laagdrempelige sfeer. Daarnaast is de hoofdentree verplaatst en de ontvangstruimte vergroot, zodat er een lichte en ruimtelijke ontvangst ontstaat. Bovenop de noordelijke vleugel was onder een kapconstructie een personeelsruimte gesitueerd. Deze ruimte is in zijn geheel gesloopt, zodat deze helemaal vernieuwd kon worden. Bij het opnieuw opbouwen van de personeelsruimte is gewerkt met vliesgevels. Daardoor komt de beeldtaal van de entreegevel ook aan deze zijde van het gebouw terug. Hierdoor ontstaat binnen een prettige, lichte en multifunctionele ruimte.

Vernieuwde personeelsruimte op noordelijke vleugel
De entreehal van het vernieuwde gemeentehuis heeft een prettige ruimtelijkheid en baadt in het licht.

Een interieur dat rust uitstraalt

 

Bij het ontwerp van het interieur was uitgangspunt dat het rust zou uitstralen. Hierdoor sluit het nieuwe interieur aan bij het interieur van de bestuursvleugel. De bestuursvleugel is namelijk al eerder gemoderniseerd. Deze vleugel ademt een serene en museale sfeer.

“Door het invoegen van transparante gevels ontstaat een sfeer die gastvrijheid, openheid en laagdrempeligheid oproept.”

Door gebruik te maken van wit stucwerk, hout en steen wordt een verbinding gelegd tussen het nieuwe interieur en de bestuursvleugel. Daarnaast wordt inspiratie geput uit de rijke natuur van Putten. Door middel van kleur- en materiaalgebruik zijn zones gecreëerd met een eigen karakter. Dit zijn plekken waarop medewerkers los komen van de werkvloer en even kunnen ontspannen.

 

 

Een aanzienlijke verduurzamingsslag

 

Met de renovatie is een aanzienlijke verduurzamingsslag gemaakt. De gevels zijn hoogwaardig geïsoleerd, de kierdichting is sterk verbeterd en er is triple glas toegepast. Verder zijn er duurzame installaties toegepast. Door deze maatregelen is er met de renovatie een serieuze labelsprong gemaakt, van label G, naar label A.

Zie voor een uitgebreide projectomschrijving een van de volgende vaktijdschriften:
Achitectuur.nl
De Architect
Architectenweb

Overige media:
Voor een mooie indruk van het gebouw zie dit artikel in de Stentor

Door middel van kleur- en materiaalgebruik worden zones gecreëerd met een eigen karakter.

Architect:
Gerben ter Horst

Interieurarchitecten:
Regina Rodermond en Esther Lammerink

Opdrachtgever:
Gemeente Putten

Constructeur:
Sänger IBCT

Installatieadviseur:
DWA

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699 999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project