close
Horeca

Uitbreiding hotel ’t Voorhuys in Emmeloord

KHV architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van hotel ’t Voorhuys. Het programma van de uitbreiding bestond uit twee delen. Een uitbreiding van de Huyskamer (een van de zalen op begane grond) met een tuinkamer en een terras. Daarnaast moest er een uitbreiding van het hotel komen met 12 kamers. De plek die hiervoor was gereserveerd bevindt zich aan de westzijde van het hotel. Deze plek bood ruimte voor het over dwars plaatsen van een nieuwe vleugel. Het gebouw is opgetild zodat er op de begane grond ruimte ontstaat voor opslag en parkeren.

Met de uitbreiding van de Huyskamer is de lijn van de kozijnen in de voorgevel doorgezet. Deze tuinkamer is ontworpen als een glazen volume. Doordat de verhoogde vloer doorloopt naar buiten ontstaat een privéterras. De antracieten kozijnen in lijn met de oudbouw geven deze tuinkamer een vanzelfsprekende plek in de hoek tussen het bestaande gebouw en de nieuwe vleugel.

Artist impression nieuwe vleugel en tuinkamer hotel 't Voorhuys

De Delftse school anno 2020

 

Achter deze uitbouw is een verbindingsgang gerealiseerd. Deze verbindingsgang vormt een transparante brug naar de nieuwe vleugel. Hier heb je een prachtig uitzicht op het centrale plein. In woorden van hoteleigenaar Twan Hakvoort “Een van de mooiste plekjes van het vernieuwde hotel. Je blijft kijken.”

Deze vleugel rondt het gebouw overhoeks af en ontneemt het zicht op het onaantrekkelijke achterterrein van het hotel. De rode baksteen verwijst naar de eerste bouw van het hotel die in een sobere Delftse School architectuur is opgetrokken. Het rijke metselwerkverband sluit aan bij de geelwitte uitbreiding die in de jaren 80 is toegevoegd. Het vaste raster van antracieten kozijnen zorgen in de basis voor eenheid en rust

“Met de organische, gouden hekwerken is een ornament toegevoegd dat de uitbreiding zijn iconische uitstraling geeft.”

Een iconische uitstraling

 

Op deze rustige ondergrond is gespeeld met kozijnen die door het grit heen breken en met een gouden tint verwijzen naar de sfeer van luxe waarin het hotel haar gasten graag ontvangt. Binnen geven deze afwijkende ramen een speels karakter aan de hotelkamer. Met de organische, gouden hekwerken is een ornament toegevoegd dat de uitbreiding zijn iconische uitstraling geeft.

 

“De antracieten kozijnen in lijn met de oudbouw geven deze tuinkamer een vanzelfsprekende plek in de hoek tussen het bestaande gebouw en de nieuwe vleugel.”

Programma:
12 hotelkamers en een tuinkamer

Status:
Opgeleverd

Fotograaf:
Pim van der Maden

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699 999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project