close
Publieke gebouwen

Gedeeltelijke nieuwbouw theater de Dialoog en gemeentehuis Ermelo

KHV Architecten heeft voor de gemeente Ermelo een ontwerp gemaakt voor de gedeeltelijke nieuwbouw van theater de Dialoog en het gemeentehuis. De vernieuwde Dialoog moet een open, flexibel en duurzaam gebouw worden. Een plek waar iedereen zich welkom voelt.

Ons concept begint met de bestaande structuur en hoe die optimaal her te gebruiken is. In de pleingevel en de nieuwe entree is het uitgangspunt optimale transparantie om de activiteit in het gebouw zichtbaar te maken en een bruisend beeld te scheppen. De gevel van de vernieuwde Dialoog bouwen we op in drie geledingen om een relatie te leggen met het structuralisme van het bestaande gebouw uit de jaren 70. De grote gevelopening in het theater omkaderen we vervolgens met penanten die aansluiten bij het bestaande metselwerk. Deze penanten voeren we uit in een mineraal product in bijzonder gevlochten verband. Hierin hebben we ons laten inspireren door het concept van verbinding als beeld van de functie van de vernieuwde Dialoog. Deze bijzondere gevelafwerking voegt een mooie gelaagdheid toe aan de gevel.

Een beeld dat verbinding creëert

 

De vernieuwde entree van het gemeentehuis krijgt een ranke, moderne luifel. Hiermee maken we een gebaar dat de openbaarheid van de functies in het gebouw onderstreept. Deze luifel loopt door aan de linkerzijde om het plein te omsluiten en aan de rechterzijde van de entree vormt zij een mooie overgang naar de bestaande gevel. Met een houten vloer die door de centrale hal tot aan de transparante tuingevel loopt wordt de bezoeker het gebouw binnen geleid en een verbinding gelegd met de groene wereld achter het gebouw. Ter plekke van de entree wordt tegen de bestaande gevel een groene wand gerealiseerd. Zo begint het groen al bij binnenkomst. Op deze manier creëren we een uitnodigend en eigentijds beeld dat verbinding maakt. Verbinding tussen binnen en buiten, tussen oud en nieuw én verbinding tussen het dorpsplein en de groene tuin achter het gebouw.

Architect:
Gerben ter Horst

Opdrachtgever en projectmanagement:
Gemeente Ermelo

Directie:
OLCO

Constructeur:
WSP

W-Installateur / E-installateur:
Batenburg / Paulus Elektro

Programma:
2755 m²

Status:
In ontwikkeling

Artist impressions:
KHV Architecten

Harm Korfker Harm Korfker (0527) 699999 harm.korfker@khva.nl Stel je vraag
Deel project