close

Ontwerpen particuliere woningen en villa’s

Net als de beroemde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wrigth ligt onze basis in het ontwerpen van particuliere woningen en villa’s. Al vanaf de eerste jaren 80 heeft KHV architecten woningen ontworpen voor particuliere opdrachtgever. Die ervaring maakt dat we zeer goed uit de voeten kunnen met deze vragen. De combinatie van goed luisteren en invoelen, oog voor mooie vormgeving en bewustzijn van budget zit diep verankerd in ons DNA.

DNA

Kubistische villa in Almere

Ontwerpen door luisteren en invoelen

De grote uitdaging in het ontwerpen van op maat gesneden particuliere woningen en villa’s is het verstaan van het wensenpakket. Een particulier komt meestal niet met een doortimmert programma van eisen aan tafel. Al pratend komen de ideeën op tafel en daarbij is goed luisteren en inleven enorm belangrijk. We beginnen het proces met een aantal ontwerpgesprekken waarbij we stap voor stap met schetsen van een eerste idee tot een volwaardig woningontwerp werken. We vinden het prachtig om te zien hoe ideeën in dat proces groeien en hoe we samen tot een woningontwerp komen dat harten sneller laat kloppen. Een mooi voorbeeld is deze schuurwoning in Dalfsen die al duizenden keren is geliked.

like

Schuurwoning in Dalfsen. De combinatie van strakke vormgeving en eikenhouten gebinten spreken voor velen tot de verbeelding

Mooie woningen en villa’s

Smaken verschillen, maar vaak kunnen we als mens wel goed onderscheiden of een ontwerp de goede verhoudingen heeft, of kleuren en materialen smaakvol zijn toegepast en of een compositie goed is. Dat bewijzen platforms als Ugly Belgian Houses die wansmaak op een prachtige manier portretteren. Vaak komen opdrachtgevers met een moodboard samengesteld op Pinterest en zo niet dan is dat medium een ideaal middel om een collage te maken van wat een mooie woning is. Het is vervolgens ons vak om geïnspireerd door die collage een woningontwerp te maken dat al het mooie verenigt en oogstrelende uitstraling heeft.

Schets

Schetsimpressie van moderne schuurwoning voor villawijk Wellerwaard in Emmeloord

Ervaring telt

Ons credo – de wereld mooier maken – gaat voor ons ook om een mooi proces van eerste plan tot aan de oplevering. Door de enorme ervaring die wij door de jaren heen hebben opgedaan weten wij als geen ander wat wel werkt en wat niet. Wat helpt om binnen budget te blijven en wat waarschijnlijk zal resulteren in een overschrijding. We merken dat die ervaring telt. Door die ervaring kunnen we goed adviseren en hebben we grip op het proces. Dat geeft vertrouwen en maakt samenwerken leuk. Het bouwen van een eigen woning is een prachtig project, maar het is ook bijzonder intensief. Er moeten tientallen keuzes gemaakt worden en het gaat meestal om een van de grootste uitgaves van je leven. Dan is het des te belangrijker dat je een architect hebt die weet waarmee hij bezig is. Dat geeft rust.

Kubistische woning in het buitengebied van Dronten