close

Circulaire trouwlocatie op Eigen Wijze

Trouwen op een trouwlocatie in een circulaire druivenkas met uitzicht op het Kuinderbos, op vakantiepark Eigen Wijze kan dit! Eerder ontworpen we voor Eigen Wijze een circulair horecapaviljoen, hiervan is de bouw volop bezig. Hierna volgde de wens om bruiloften te kunnen organiseren en zo ontstond het idee, opnieuw op Eigen Wijze wijze, voor een circulaire trouwlocatie.

Druivenkas
Passend bij het karakter van Eigen Wijze, is het uitgangspunt om gebruik te maken van bestaande materialen en bouwwerken. Zo werd de druivenkas de basis, deze werd ter plekke ontmanteld en verhuisd naar Bant. Met ‘nieuwe’ stenen, afkomstig van Marktplaats, werd er opnieuw gemetseld. De constructieve poeren moesten vanwege de staat vernieuwd worden, verder zijn alle materialen hergebruikt.

Regelgeving
De grootste uitdaging bij creatieve en vooruitstrevende ideeën, is dat dit meestal niet naadloos aansluit op de bestaande regelgeving. Dit vergt goed overleg met de gemeente om samen tot een plan te komen. Zo valt de trouwlocatie onder de bijeenkomstfunctie, maar schiet het zijn doel voorbij om het te laten voldoen aan de hoogste isolatiewaarden. Wel wordt er voldaan aan de veiligheidseisen op gebied van bijvoorbeeld vluchtwegen. Op deze manier blijft het circulaire en eigen karakter van de druivenkas behouden.